След като Габриел Борик стана най-младият президент на Чили на

...
След като Габриел Борик стана най-младият президент на Чили на
Коментари Харесай

Кои са най-младите лидери в света?

След като Габриел Борик стана най-младият президент на Чили на 35 години, Франс Прес хвърля взор на най-младите водачи в света.

Левият водач надалеч не е най-младият човек отпред на държавно управление. За момента тази купа се държи от 26-годишния Джакомо Симончини, един от капитаните регенти на Сан Марино, дребната самостоятелна страна в Северна Италия.

Списъкът направен от тях с други млади водачи във властта:

Във Финландия е министър председателят Сана Марин, която предходната седмица влезе в горещи диспути, тъй като отиде на дискотека, макар че е била в контакт с човек, който е дал позитивна проба за Ковид, е на 36 години. Получава висшия пост през 2019 година на 34-годишна възраст.
Макрон изрази поддръжка за Армения, само че и за Азербайджан
След срещата си с водачите на Азербайджан и Армения в Брюксел френският президент Еманюел Макрон съобщи, че " в никакъв случай няма да изоставим ар...
Прочети повече
В Косово е Вьоса Османи. Бива определена за президент този април на 38 години.

В Грузия е министър председателят Иракли Гарибашвили, която също е на 38 години, когато идва на власт през февруари.

В Салвадор: е 40-годишният президент популист Найиб Букеле, откакто бе определен на 37 години.

В Андора е някогашният министър на правораздаването Ксавие Еспот Замора стана началник на държавното управление на дребната територия сред Франция и Испания през май 2019 година на 39 години.

В Коста Рика е Карлос Алварадо, публицист и някогашен министър на труда, спечелил изборите за президент през май 2018 година на 38-годишна възраст.
Арестуваха някогашен помощник на Макрон в следствие за корупция
Александър Бенала – някогашен телохранител на френския президент Еманюел Макрон, беше задържан през днешния ден в границите на следствие на контракт з...
Прочети повече
В Нова Зеландия е Джасинда Ардерн, която на 37 години през октомври 2017 г. полага клетва като министър-председател.

В Ирландия - през 2017 година Лео Варадкар става най-младият министър-председател на 38 години. Сега той споделя властта като заместник-председател на съдружно държавно управление и се чака да стане министър председател още веднъж през идната година.

Във Франция е капиталовият банкер Еманюел Макрон, който стана най-младият президент на Франция през май 2017 година на 39 години.

Освен демократично определените държавни управления, измежду другите забележителни млади водачи са севернокорейският Ким Чен Ун, на 37 година Чадският Махамат Идрис Деби Итно, също на 37 година, който пое властта след гибелта на татко си през април тази година и водачът на военната хунта в Мали Асими Гойта, на 38 година

От младите монарси емирът на Катар, шейх Тамим бин Хамад Ал Тани, е на 41 години, както и кралят на Бутан Джигме Кхесар Намгиел Вангчук. Той се възкачва на престола през 2006 година, когато е единствено на 26 години.

Още от ЕВРОПА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР