След като ЕС и Канада вече затвориха въздушното си пространство

...
След като ЕС и Канада вече затвориха въздушното си пространство
Коментари Харесай

И САЩ затварят небето си за руски самолети

След като Европейски Съюз и Канада към този момент затвориха въздушното си пространство за съветски самолети, Съединени американски щати се причислява към тежката икономическа глоба, стана ясно от изказване на американския президент Джо Байдън, представен от международните организации. Забраната за полети над територията на Америка ще влезе в действие до края на днешния ден.

" Обявявам, че ще се присъединим към нашите съдружници в затварянето на американското въздушно пространство за всички съветски полети, което в допълнение ще изолира Русия ", съобщи Байдън.
 Задръстване в небето над България
Задръстване в небето над България

Очакваният растеж на въздушния трафик в българското въздушно пространство е с към 40 на 100

United Airlines и United Parcel Service (UPS) оповестиха, че към този момент са спрели полетите над съветското въздушно пространство. Преди това Delta Air Lines и American Airlines стопираха да летят над Русия.

Кризата във веригите за доставки

Мерките усилват разстройствата и на световните вериги на доставки, които така и така са мощно наранени от пандемията. Затварянето на небето визира над една пета от въздушния товар, което тласка и разноските нагоре.

Най-силно ударени евентуално ще бъдат съветските превозвачи, които съставляват почти 70 % от полетите сред Русия и Европейския съюз.

Транспортът сред Европа и северноазиатските дестинации, като Япония, Южна Корея и Китай, е най-застрашен от спиране, откакто Русия реципрочно забрани достъпа до своето въздушно пространство и забрани на своите самолетни компании да летят към Европа, разясняват специалисти.
 Веригите за доставки са изправени пред нова опасност, която заплашва международната стопанска система
Веригите за доставки са изправени пред нова опасност, която заплашва международната стопанска система

Това е все по-скъпият товарен транспорт

Lufthansa, Air France KLM, Finnair и Virgin Atlantic към този момент анулираха товарни полети в Северна Азия поради затворен достъп до въздушното пространство на Русия. Скандинавската самолетна компания SAS съобщи, че ще пренасочи своята линия Копенхаген-Шанхай, по която се лети един път седмично, с цел да избегне въздушното пространство на Русия, и стопира към този момент полетите Копенхаген-Токио.

За да бъде овладяна рецесията, би трябвало да намерят различни средства за превоз, разясняват анализатори, тъй като към този момент има дефицит на контейнери за транспорти и няма свободен потенциал по пристанищата.

Някои огромни азиатски въздушни превозвачи, като Korean Air Lines и японската ANA Holdings, към момента употребяват съветското въздушно пространство, както и близкоизточните самолетни компании.

Недостигът на контейнери за доставка и тапите в пристанищата значат, че повече артикули се придвижват по въздух. Следователно, рецесията евентуално ще се задълбочи.
 Защо Европа не постанова наказания на вноса на енергоносители от Русия
Защо Европа не постанова наказания на вноса на енергоносители от Русия

Възможно е да бъдат въведени квоти за импорт на нефт и газ
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР