След като експертите на ДПС написаха програмите за европейските пари

...
След като експертите на ДПС написаха програмите за европейските пари
Коментари Харесай

Карадайъ: Когато ДПС влезе във властта, ускорено ще напишем програмите, парите ще стигнат до хората и бизнеса

След като специалистите на Движение за права и свободи написаха стратегиите за европейските пари и за земеделие, и за обществена политика, когато бяхме на власт, в този момент 2 години няма нито План за възобновяване и резистентност, нито оперативни стратегии, нито Стратегически проект за земеделието. Това съобщи ръководителят на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ на предизборна среща в Смирненски, Русенско.

Той съобщи, че пропуснатото няма връщане и парите „ са отпътували “, само че в останалото време до края на оперативния интервал можем да наваксаме.

Когато Движение за права и свободи влезе във властта, ускорено ще напишем стратегиите, както направихме през 2013 година, по-късно ще ги съгласуваме с Брюксел и те ще стартират да се осъществят. Така парите ще стигнат до хората и бизнеса и ще стартират да се преодоляват поредицата от рецесии, в които живеем, тъй като в Движение за права и свободи е експертизата, сподели Карадайъ. Той даде думата на трима от огромните специалисти по земеделие в Движение за права и свободи – Бюрхан Абазов, Атидже Вели и Ализан Яхова, която е и лидер на листата на Движение за права и свободи в Русенско.

Освен специалистите, в Движение за права и свободи са и опитът, и ключът за решаването на проблемите, сподели Карадайъ, представен от БГНЕС.

Той уточни и изискването това да се случи. Първо би трябвало да се реши политическата рецесия, тъй като проблемите на хората изискват политически решения, изясни Карадайъ.

Докъде стигнахме? 230 души да гласоподават за бюджета, тъй като опозицията пренаписа бюджета, сподели още Карадайъ. И съобщи, че не знае на друго място по света да се е случвало съпротива да прави бюджет. Но ние 3 пъти го правихме, напомни водачът на Движение за права и свободи.

Благодарение на Движение за права и свободи в българското земеделие ще дойдат още 300 млн. лв. повече. Това значи, че ние знаем проблемите на българските жители, на дребните обитаеми места, на бизнеса, съобщи лидерът на русенската листа на Движението Ализан Яхова.

Тя напомни, че по предложение на Движение за права и свободи в актуализацията на бюджета влязоха и 100 милиона лв. за българските общини. Така те ще бъдат обезщетени за високите разноски на силата, с цел да могат да подкрепят здравния и обществения бранш.

Вие във Ветово живеете умерено и несъмнено. Тази сигурност я основава кметът, който е от Движение за права и свободи. Ако мислим за тежката зима, която ни чака, за нашия живот, за бъдещето на нашата страна, би трябвало да създадем верния избор с номер 1 - с цел да може Движение за права и свободи да помогне на България в този тежък миг, прикани Яхова.
322 дни след изборите на 14 ноември 2021 г, ние още веднъж ще застанем пред урната, с цел да създадем доста значим избор, акцентира Ализан Яхова. Тя изясни, че Движение за права и свободи моли за възобновяване на държавността, което значи политическите партии да си приказват, институциите да работят в синхрон, да има съгласие и консенсус по национални предпочитани цели.

Движение за права и свободи предложи стратегия за ускорено икономическо развиване. И сме били прави, тъй като към днешната дата държавност няма. Политическата рецесия е дълбока и е съчетана със сериозна енергийна рецесия, в това време се задава продоволствена рецесия с възходяща инфлация, сподели Яхова. И акцентира, че държавното управление на четворната коалиция с всяко свое решение пораждаше нова рецесия.

Затова би трябвало да бъдат взети доста съществени, бързи, съответни решения. В последните 30 години Движение за права и свободи се намесвало в най-трудните моменти за страната. Такъв е и този миг. Трябва по доста бърз метод да бъдат приложени антикризисни ограничения. Движение за права и свободи предлага такива ограничения, сподели Яхова.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР