След като е летял в небето в продължение на 36

...
След като е летял в небето в продължение на 36
Коментари Харесай

Най-големият потънал самолет в света чака своите посетители

След като е летял в небето в продължение на 36 години , товарен аероплан надълбоко във водите на Западна Турция в този момент чака фенове на гмуркането от целия свят, оповестява „ Хюриет “.

С 54 метра от носа до опашката и 44-метрово разстояние сред крилата, товарния аероплан Airbus A300 се трансформира в най-голямия потопен аероплан в света през 2016 година край егейското крайбрежие в региона на Кушадасъ в егейската провинция Айдън в Турция.

Въпреки че всички елементи на въздухоплавателното средство, в това число фюзелажа, към момента са в първичното си положение, риби от доста типове в този момент се шмугват във вътрешността му.

Инструкторът по гмуркане Такмак Саракоглу съобщи, че потъването на самолета е засилило водолазния туризъм в района. Той акцентира, че професионални водолази от разнообразни страни са идвали да видят останките в предишното, само че в този момент има единствено нови локални туристи заради новият ковид.

Саракоглу акцентира, че в региона не е имало гмуркачи преди самолетът да е потънал в морето.

Тъй като доста морски типове гнездят към самолета, мястото се е трансформирало в незаменима дестинация за водолази и за подводни фотографи.

 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР