След като дядо Коледа посети къщите и остави подаръци на

...
След като дядо Коледа посети къщите и остави подаръци на
Коментари Харесай

Какво да правим с ненужните подаръци след Коледа

След като дядо Коледа посети къщите и остави дарове на послушните, доста постоянно се оказва, че не всички дарове са нужни. Какво да вършим с подаръците, които сме склонни да загърбим?

Натрупани в килера или дрешника, ненужните дарове след Коледа събират прахуляк и задръстват къщите. Какво в действителност може да създадем с подаръците, които нямаме желание да използваме? Първият вид е да върнем подаръка или да го сменяем.
Димитър Маргаритов, ръководител на Комисията за отбрана на потребителите: " Когато приказваме за онлайн търговия това е доста по-лесно, защото законът планува 14-дневен период за по този начин нареченото право на отвод. Получавате нещо, просто не ви харесва и го връщате назад... Когато приказваме за комерсиалната мрежа, нещата не седят тъкмо по този метод, само че все по-често следим положителни практики у търговците, които са склонни да одобряват претенцията на потребителя. " Елена Лазарова, шеф в книжарница: " В рамките на 2 седмици с касова записка, всеки може да пристигна и да размени с друго нещо или да върне това, което му е харизано или е закупил за подарък. " Богомил Николов, ръководител на асоциация " Активни консуматори ": " Сега, в случай че аз получа един подарък и той не ми хареса, несъмнено, че бих могъл да го върна при търговеца, само че за задачата би трябвало да имам документ за продажбата, а това е много нетипично, индивидът който подарява, да дава подарък с касовата записка... Така че тази опция в 99% от случаите отпада. "
Голяма част от хората вземат решение да не задържат ненужните дарове, а да ги продадат онлайн.

Нора Кальонска, управител в уебсайт за онлайн разгласи: " Декември месец имаме доста огромен взрив в категория електроника. Това са мобилни телефони, компютри, преносими компютри доста се купуват също мода и за бебето и детето също има огромно нарастване. Докато януари месец също имаме увеличено предложение в тези категории, само че по този начин се вижда главно към този момент в мода! Януари месец хората очевидно си оферират новогодишните тоалети с дарове, които не са им станали, поръчани онлайн. "
Освен подмяна или продажба, ненужният подарък може да бъде подарен още веднъж на непосредствен по различен мотив. Благородното решение в духа на Коледа е ненужният подарък да бъде дарен на детски дом или на човек, който има потребност от него.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР