След като Доналд Тръмп наложи мита върху вноса на китайски

...
След като Доналд Тръмп наложи мита върху вноса на китайски
Коментари Харесай

В отговор:Китай планира мита върху американски внос

След като Доналд Тръмп наложи мита върху вноса на китайски артикули на стойност към 60 милиарда $ Китай разгласи, че възнамерява да наложи мита върху американски импорт. 

С подписването на меморандума за налагане на мита върху китайските стоки американският президент извършва едно от главните си обещания от предизборната акция. Все пак документът дава двумесечен период за съвещания преди да бъде взето окончателното решение. Като главен аргумент Доналд Тръмп уточни търговския дефицит с Китай.

" Имаме търговски недостиг. В зависимост от това по какъв начин го изчислявате той е към 504 милиарда $. Но както и да го погледнете - това е най-големият недостиг на която и да било страна в историята на света. Той е отвън надзор ", аргументира се Тръмп. 

Въвеждането на митата са последица и от следствие в Съединените щати за кражба от Китай на интелектуална благосъстоятелност.

Дори и водачът на Демократите в Сената поздрави Тръмп за дейностите в област, където предшествениците му са се провалили.

Мнозина обаче се притесняват, че може да последва огромен търговски спор.

Петдесетина от най-големите американски търговци към този момент изпратиха писмо до президента Тръмп. В него те предизвестяват, че новите мита ще окажат отрицателно въздействие върху цените за американските консуматори.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР