След като Динко Вълев се прочу за пореден път с

...
След като Динко Вълев се прочу за пореден път с
Коментари Харесай

15 г. затвор грози тартора на просяците в Пловдив, Варна и Бургас! Тарикатите въвеждали хората в заблуда

След като Динко Вълев се прочу за следващ път с изцепка - наби привиден бедняк, тъй като мамеше хората, че няма крайници пред бургаски хипермаркет, случаите с лъжливи просяци получиха публично значение и тематиката стана коментируема всеобщо.

Стана ясно, да вземем за пример, че тарторът на просяците, който през вчерашния ден бе задържан в Бургас, е неведнъж осъждан. Последната му присъда е от 2022 година и е за стартиране в послание на подправени пари. Това сподели пред Нова телевизия прокурорът на Районна прокуратура – Бургас Зорница Щърбева.

„ Наказанието, което се планува, е отнемане от независимост за период от 5 до 15 години, санкция от 20 000 до 100 000 лв.. Ако бъде приет за отговорен, на обвинения може да бъде иззето част или цялото имуществото “, добави тя.

Водещата на „ Здравей, България “ Мира Иванова пък разясни, че 58-годишният началник на просяците в морския град, който е склонил тримата мъже да протягат ръка за „ Бог да елементарни “ против заричане за положителни приходи. Той е арестуван за период до 72 часа.

Тримата просещи са разпитани в качеството на потърпевши „ жертви на трафик “, а той към този момент е с повдигнати обвинявания.

„ На причинителят е повдигнато обвиняване за това, че от неустановена дата през лятото на 2022 година до август 2023 година е правил дейности по намирането на трима души, които е приел в жилището си в Бургас, за да бъдат употребявани за милостиня, без значение от тяхното единодушие. Деянието е осъществено в изискванията на рисков рецидив и посредством приемането на облаги ”, съобщи Зорница Щърбева.

„ Тримата са работили на територията на Варна, Пловдив и Бургас. Обвиняемият ги е транспортирал до местоположението, избрана за милостиня. Предоставено им е жилище, като са получавали и част от заработената сума “, добави тя

Двама от просяците са получавали половината от това, което са печелили, а третият – 30%.

„ По делото не са събрани доказателства за оказвана насила от обвинения по отношение на жертвите на трафика. Той се е възползвал от потребността им за парични средства, както и от това, че те са били бездомни и са нощували из улиците ”, съобщи Щърбева.

„ Ако бъдат събрани доказателства, че за да набират за себе си или за други хора полза, са вкарвали в подвеждане други хора и са им предизвикали щета, ще се пристъпи към обособяване на материали и предявяване на обвинявания на просяците “, сподели още тя.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР