След като депутатите в продължени на два часа дебатираха по

...
След като депутатите в продължени на два часа дебатираха по
Коментари Харесай

В края на пленарния ден темата за пенсиите пак стана актуална

След като депутатите в продължени на два часа дебатираха по импортирания избор на съмнение релативно неенергично, в края на деня тематиката за пенсиите и обществените заплащания още веднъж с разгоря с разменени позиции сред обществения министър Георги Гьоков и депутата от Движение за права и свободи Хасан Адемов.

Тези, които внасят вота на съмнение и тези, които ще го поддържат, би трябвало да са наясно, че ще се вземат решение значими провокации, които са единствено в компетенцията на постоянно държавно управление и настоящо Народно заседание, предизвести общественият министър Георги Гьоков. Лошата вест за опозицията е, че народът не е не запомнил площадите. Той не е видял виновна позиция от страна на новото болшинство в Народното събрание - ГЕРБ, Движение за права и свободи, " Възраждане " и Има Такъв Народ. Гьоков изброи всички ограничения на държавното управление, заложени в актуализацията на бюджета за справяне с рецесията и запита дали тъкмо поради това ли би трябвало да се внесе избор на съмнение?

Според него светът няма да свърши, в случай че вотът на съмнение мине и България няма да изчезне, само че разновидността за нова политическа рецесия е сериозен. Малко преди този момент депутатът от " Демократична България " Елисавета Белобрадова дефинира импортирания избор на съмнение като ликвидиране на парламентаризма, с което разгласи, че няма да взе участие в него.

Движение за права и свободи предизвести за бомба със закъснител в нарастването на пенсиите. Опашата неистина е, че опозицията не е съгласна с нарастването на пенсиите, въпросът е, че не е съгласна с методологията, с която се прави. Къде ви е промяната в пенсионната система въз основата на разбор и работна група да предложите нов пенсионен модел, запита депутатът от Движение за права и свободи Хасан Адемов по време на дебатите в Народното събрание за вота на съмнение.

Това, което оферирате, е бомба със закъснител, предизвести той.

Вие повтаряме една и съща мантра - няма нито една пенсия под линията на беднотия. 783 000 пенсии от всички малко над 2 милиона пенсии са под линията на беднотия, в случай че включим коронавирус добавката, а в случай че не се включи - пенсиите под линията на беднотия са малко над 300 000.

Вие залагате в актуализацията на бюджета завишаване въз основата с 3 милиарда и 700 млн. лева, недоумява Адемов.

Движение за права и свободи ще създадат своите оферти в обществената сфера.

Хасан Адемов е склонен, че със заиграване с пенсионната система мъчно се печелят гласове. Молбата ми е, когато приказваме за пенсионна система да бъдем деликатни, тъй като сътворяваме упованията. Хората желаят обещанията да бъдат осъществени, само че погледнете това, което се предлага в бюджета - преизчисление на пенсиите, единствено че това, което оферирате не е преизчисление на пенсиите, разкритикува Адемов.

Движение за права и свободи поддържат увеличението на пенсиите, само че не по метода, по който държавното управление го прави.

На рецензиите за неизвършени промени отговори здравният министър проф. Асена Сербезова. По думите й шест месеца период е къс за провеждането на дълги промени и разрешаване на проблеми, задълбочени и нерешени с години. Сериозно предизвикателство пред проф. Сербезова е бежанската вълна от Украйна, както и оправянето с последната вълна на ковид, когато не бил разгласен народен локдаун и учебните заведения не били затворени.

" Аз не съм инцидентен минувач в политиката, поканена съм от премиера и вицепремиера и определена за министър на опазването на здравето. Не съм минавала инцидентно от тук и не съм срещнала инцидентно премиера и вицепремиера ", акцентира здравният министър.

Ако изпаднем в хипотезата на нови предварителни парламентарни избори, България е изправена пред сериозната опасност да изгуби средства от Националния проект за възобновяване и резистентност, предизвести Сербезова.

Депутат от ГЕРБ Делян Добрев се възмути от това, че всички министри се изреждат да се изричат - има парламентарен надзор за това. Какво общо има вотът на съмнение със сферата на опазването на здравето и данъчните инспекции на министрите, недоумява Добрев.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР