След като депутатите в британския парламент отхвърлиха сделката за Brexit,

...
След като депутатите в британския парламент отхвърлиха сделката за Brexit,
Коментари Харесай

Сделка или не: Какво ще се случи с българите във Великобритания?

След като депутатите в английския парламент отхвърлиха договорката за Brexit, излизането от Европейски Съюз може да се случи без никакви правила. Не е ясно каква ще бъде ориста на българите, които живеят във Англия – към 70 000. За да им помогне оптимално, България се готви за три сюжета със незабавни ограничения, заяви Нова тв.

" Часовникът тиктака, готови сме за най-лошото. А то е Англия да напусне без договорка ", изясни външният министър Екатерина Захариева.

Основната цел пред България е договаряне на безвизови бизнес и туристически пътувания, както и сигурност за хората, които живеят там.

" Българските жители, които живеят във Англия, даже и без договорка към 29 март ще могат да аплайват за уседналост, те няма да имат компликации ", съобщи още Захариева.

" Нищо не е контрактувано, до момента в който всичко не е контрактувано ", съобщи евродепутатът Ева Майдел.

Анализът  демонстрира още, че при бракоразвод без договорка цените на вносните артикули ще тръгнат нагоре. У нас най-сериозно би потърпевш фармацевтичният бизнес. 1/4 от медикаментите идват от Острова.

" Тук се включват и всеобщи медикаменти. Около 20 % ще нарастнат ", съобщи Антон Вълев, Национална аптечна камара.

Задава се и възможен скок на таксите за студентите на Острова. При всички случаи ще има гратисен интервал. Всеки, който към този момент е признат, ще продължи да учи по същите условия. Колко обаче ще се заплаща през 2021 година, към момента не е ясно.

Външното ни министерство към този момент стартира разяснителна акция.  Пререгистрацията ще става посредством паспорти с биометрични данни.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР