След като депутатите от енергийната комисия не събраха кворум, за

...
След като депутатите от енергийната комисия не събраха кворум, за
Коментари Харесай

Ситуацията с природния газ у нас, каквато с цяла Европа

След като депутатите от енергийната комисия не събраха кворум, с цел да проведат съвещание - депутатите от опозицията не се явиха, енергийният министър Александър Николов обясни на публицистите обстановката с доставките на природен газ у нас.

" Ситуацията с природния газ не е годна единствено за България. Това е проблем за цяла Европа и зависи значително от това, което се направи през последните 10 години на европейско равнище, посочи министърът. За всеобщо страдание зависимостта от съветски газ е набъбна сензитивно , изясни Николов. По думите му, когато главният снабдител за цялостен континент не е резистентен и не е с предвидими търговски планове, не може да се предвижда какво действително ще се случи.
 Опозицията саботира работата на парламентарните комисии
Опозицията саботира работата на парламентарните комисии

ГЕРБ, Има Такъв Народ, Движение за права и свободи и „ Възраждане “ не се явяват

Към момента хранилището в Чирен е запълнено на към 35%, стана ясно от думите на министъра. Прави се всичко допустимо да се подсигурят съответно всички количества и това ще се случи, увери Александър Николов.

От позиция на механически и правни аспекти, по думите му, връзката с съветския снабдител " Газпром " не е серпантина, а действително договорът ни с " Газпром " е деен.
 Работодатели и синдикати желаят изключителна Тристранка за цените на газа
Работодатели и синдикати желаят изключителна Тристранка за цените на газа

Работата в несигурна среда генерира спомагателна инфлация, изясняват те

Всички вероятни различни снабдители се изследват, акцентира министърът. В момента се тества газовата връзка с Гърция. Цялото количество газ е запълнено.

Николов бе пожела да каже къде са танкерите с полутечен газ. Никоя комерсиална компания не желала да се разкрива това поради обстановката. А на въпрос за цената отговори: Всяка диверсификация върви с нейната цена.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР