След като ден по-рано да се признае за държава, такова

...
След като ден по-рано да се признае за държава, такова
Коментари Харесай

Опозицията в Гърция поиска Палестина да се признае за държава

След като ден по-рано да се признае за страна, такова искане направиха и опозиционните партии в Гърция.

Народни представители от гръцката съпротива обявиха подготвеност да поддържат с гласовете си акт за легитимиране на палестинска страна и настояха държавното управление на Кириакос Мицотакис неотложно да се поризнесе в интерес на настояването им. Депутатите призиваха и за преустановяване на военните дейности в Газа.

Седмица по-рано стотици гръцки студенти проведоха нощно бдение в палатков лагер в поддръжка на палестинците за преустановяване на войната в Газа.

Сега от партията “Нова левица ” упорстват държавното управление в Гърция да изберае вярната страна на историята. Според Сириза филантропична помощ, предоставяна на палестинския народ не е задоволителна стъпка на поддръжка за Палестина. За слаба дипломация във връзка с протичащото се в Газа Левицата разкритикува премиера и министъра на външните работи. Комунистическата партия е на позиция, че държавното управление въвлича Гърция във военни дейности и прикани гръцката фрегата от Червено море да се отдръпна.

Решението на Ирландия, Норвегия и Испания от преди ден да разгласят публично Палестина за страна от 28 май провокира решението на Израел неотложно да върне своите посланици от Осло и Дъблин.

По-рано този месец 143 от 193-те членове на Общото заседание на Организация на обединените нации дадоха поддръжката си Палестина да се причисли към Организация на обединените нации.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР