След като дарих органите на сестра ми, мъката намаля. Това

...
След като дарих органите на сестра ми, мъката намаля. Това
Коментари Харесай

Българката, която спаси четири човешки живота с едно дарение

След като подарих органите на сестра ми, тъгата понижа. Това сподели пред камерата на Българска национална телевизия Елена Георгиева, която избави четири човешки живота. Преди 6 месеца сестра й изпаднала в мозъчна гибел след инсулт. Жената и за момент не се поколебала да подари органите на близката си.

„ Говорили сме си с нея преди време, че можем да помогнем на страдащите хора и когато се случи това с нея, непринудено го направих. Трагедията бе огромна. Много тежко го изживяхме и по тази причина взех решение, че е по-добре нещо да остане след нея “, споделя Елена.
Тя не познава хората, на които са дарени органите.

Жената счита, че би трябвало да се резервира тайната на донорството, както е в този момент.
„ Има доста злонамерени хора. За мен е по-важно това, което съм направила и в случай че тези хора решат, сами ще ни намерят “, прибавя Елена.
Тя счита, че би трябвало да се трансформират настройките на хората и по този начин да се избавят повече човешки животи.

„ Грях е да се погубят органите, а толкоз доста хора чакат за живот. И тежест, и тъга отпаднаха някак “, споделя дамата.
Междувременно Агенцията по трансплантация награди в Пловдив десетки възпитаници, които изобразиха посредством рисунките си акта на донорството.

В града под тепетата е открита изложбата „ Донорство и трансплантация - Живот през призмата на изкуството “. Картините са нарисувани от деца, взели присъединяване в националния конкурс „ Частица от теб може да бъде за някого целият свят “. На откриването участваха фамилии на донори и пациенти с трансплантирани органи.

Ако дадеш нещо от себе си, може да спасиш нечий живот, сподели пред камерата на националната телевизия петокласничката Ивелина Връчкова.
Изложбата ще остане в Медицинския университет в Пловдив до края на януари следващата година.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР