След като COVID-19 отбеляза пореден ден с близо 7000 инфектирани,

...
След като COVID-19 отбеляза пореден ден с близо 7000 инфектирани,
Коментари Харесай

Повторно заразени с COVID-19 остават нерегистрирани в системата

След като COVID-19 означи следващ ден с близо 7000 инфектирани, здравни инспектори сигнализираха за проблем в системата - наново болни не излизат в описите им, съобщи bTV.

В същото време текат засилени инспекции на карантинираните и поставените под наложителна изолираност по домовете.

80-годишната Венета Памукова е карантинирана като контактна на инфектиран непосредствен, няма признаци. „ Първата доза ми е още от май, втората юни, на 3 декември ми е бустера. Добре съм, хапвам си, пия си, това е най-важното ", споделя тя.

Екипи на полицията ревизират по лист, подаден от здравната ревизия. " 2519 са карантинираните души за цялата община Сливен. На инцидентен принцип е, безусловно невероятно е да се обиколят едновременно толкоз “, съобщи контрольор Николай Колев от ОДМВР – Сливен.

Освен за дефицит на проверяващи, здравни инспектори в Перник алармират и за различен проблем, който пречи всички да бъдат регистрирани и открити.

Оказва се че наново инфектираните не излизат като такива. Затова от РЗИ разчитат на съвестта на заболелите, да се подадат сами.

Масово дневно по 15-20 лица се подават и ги няма в листата и ние няма по какъв начин да ги знаем и по какъв начин да ги потърсим. Чак когато излязат от карантина и отидат при персоналния доктор за болничен, се оказва, че ги няма в системата. И се почва едно звънене изследване, разработване на документи “, изясни Даниела Георгиева, гл. контрольор в " Надзор на заразните заболявания " – Перник.

Според инспекторите карантинираните извършители са единици. „ Има една част от хората, да кажем сред 20-30%, които очевидно не желаят да съблюдават “, счита шефът на РЗИ - Перник доктор Александър Златанов. Проблем за сформиране на епидемиологичната картина е и откриването на контактните лица на пациентите в тежко състояние
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР