След като bTV разказа, че възрастни хора са настанени в

...
След като bTV разказа, че възрастни хора са настанени в
Коментари Харесай

Незаконният „социален дом“: От 2020 г. действа без лиценз, в него има 10 души

След като bTV описа, че възрастни хора са настанени в частен дом , който своеволно се е нарекъл Център за настаняване на пълнолетни с деменция, полицията се самосезира и влезе на инспекция. Оказва се, че мястото е без лиценз от 2020 година, а от пет месеца контролният орган на страната знае за това.

10 души са настанени в къщата, като за всеки се заплащат по 950 лв. на месец

„ Социалният дом “ стана обект на следствието ни след сигнал от наследник на стара жена, която съгласно него е умряла в дома поради липса на грижи. В края на живота си дамата е била с рани по 20-30 сантиметра, видно от фотоси, направени от сина ѝ.

В договорите за настаняване Росица Павлова съставлява шефа на сдружението, което дава обществената услуга. Пред камерата ни обаче тя отхвърли да развива активност. Чрез наше подставено лице и скрита камера разбираме, че е настоящ. Опитахме да беседваме с нея и през днешния ден, само че тя отхвърли да се покаже и приказва с нас единствено през прозореца.

Окръжната прокуратура в Плевен проверява гибелта на 94-годишната жена

„ 9 индивида били умрели за 9 месеца. Държавните домове и в приютите по какъв брой ги изкарват. Вие какво желаете, всеки да е безконечен? Те са с тежки болести. Не гледайте извън, а вътре какво е. Няма да ви пусна вътре “, сподели Росица Павлова.

Снимка: bTV


Докато разговаряхме, собственичката на парцела извика полиция. Минути по-късно пристигнаха и проверяващи, само че на инспекция за самоличността на настанените заболели и на разрешителните на компанията за правото да ги обгрижва. Пред проверяващите Росица призна, че в дома са настанени 10 души.

„ 9 индивида били умрели за 9 месеца. Държавните домове и в приютите по какъв брой ги изкарват? “, сподели дамата

„ Аз съм един служащ сега, по този начин съм се писала. На каква заплата съм какво ви интересува “, отговори тя. 

Павлова изясни, че притежател на сдружението е синът ѝ, който е в чужбина, и който Агенцията за качество на обществените услуги търси от края на април с цел да му връчи акт за 7000 лв.. От организацията и през днешния ден не дадоха отговор за какво домът не е затворен.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР