След като БСП върне последния за кабинет във вторник, до

...
След като БСП върне последния за кабинет във вторник, до
Коментари Харесай

Партиите се готвят за избори, БСП връща мандата във вторник


След като Българска социалистическа партия върне последния за кабинет във вторник, до края на мандата на този парламент евентуално остава тъкмо седмица.

Така, на прага на следващата предизборна акция партиите към този момент дават своите поръчки.

ГЕРБ оповестиха, че няма да вършат коалиция с Българска социалистическа партия, само че са подготвени за поддръжка на експертен кабинет. Българска социалистическа партия също дадоха отговор, че „ коалиция с ГЕРБ “ към този момент не е в речника им.

„ Продължаваме промяната “ и „ Демократична България “ са напреднали в договарянията за коалиция, през днешния ден стана ясно, че се готвят за общи листи за изборите. „ Възраждане “ още през вчерашния ден оповестиха, че ще се борят да са първа мощ. Само Движение за права и свободи и „ Български напредък “ още не са дефинирали тактиките си обществено.

След лидерската среща и поръчката за връщането на мандата от Българска социалистическа партия, партиите към този момент се готвят - и за избори, и за след тях. Но споделят, че бъдещото ръководство не може да е безпринципно или непременно.

“Коалиции, които са изрично противопоставими на целите на България не следва да утвърждаваме. За коалиция с Българска социалистическа партия в никакъв случай не можем да приказваме, прекомерно противоположни сме като позиции. ГЕРБ няма да изневери на себе си, само че може да приказваме за поддръжка за кабинет, който може да е експертен “, съобщи ръководителят на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова в ефира на bTV.

Според Българска социалистическа партия от лидерската среща има и добра и неприятна вест.

“Тези, които пристигнаха, се обединихме към едно - да спасим парламентарната република, да преместим центъра на властта от президента в Народното събрание. Не е обсъждан въпросът да вдигнем възбраната за коалиция с ГЕРБ “, сподели водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова.

Според „ Продължаваме промяната “ лагерите за след вота към този момент са се оформили - на статуквото и на смяната.

„ Целта е блокът, който се оформя, да бъде и предизборна коалиция и да дадем явен сигнал къде са силите, които желаят смяна за развиването на България “, съобщи Никола Минчев от Политическа партия.

Връщането на последния трети мандат на президента се чака във вторник. След това следва и насрочването на датата за идващия предварителен избор.

Отворен остава въпросът по какъв начин ще гласуваме, откакто в петък стана ясно, че няма задоволително хартия с нужните параметри за машините, в случай че изборите са на 26 март или 2 април, безпокойство в този смисъл изрази и президентът през вчерашния ден. От ЦИК през днешния ден отхвърлиха коментар.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР