След като БСП настояха искането за имунитета на Бойко Борисов

...
След като БСП настояха искането за имунитета на Бойко Борисов
Коментари Харесай

Деси Атанасова нахока БСП, че не знаят правилника на НС

След като Българска социалистическа партия настояха настояването за имунитета на Бойко Борисов да влезе като изключителна точка в дневния ред на Народното събрание, Десислава Атанасова излезе на трибуната и нападна социалистите, че не знаят правилника на Народното събрание, тъй като няма такава процедура. 

Правилно отклонихте предлагането за безпредметни процудири. На Българска социалистическа партия не са им ясни наредбите на правилника. Не знам дали би се основала комисия за събаряне на имунитет и комисия, която ще се произнася по тезата. Организирайте комисия по образование по правилника за използване на разпоредбите, които всички ние преди по-малко от месец сме дали своят вот, съобщи от трибуната Десислава Атанасова.

Тя изясни, че не е учудена, че сътрудниците й не познават написаните към този момент правила.

Ваша е задачата да отклонявате сходни процедури по метода на водене. Беше неприемливо някой депутат да предлага точки, това може да прави единствено ръководителят на Народно събрание, съобщи тя.

Георги Свиленски обаче излезе и опонира на изказванията на Атанасова. Нека не се внушава, че ПГ на Българска социалистическа партия не знае разпоредбите и изясни, че има 5 дневен период, в който да се вземе мнение.

Шефът на Народно събрание би трябвало да ни каже – имва такова искане, в 5 дневния период не е получено заявление от сътрудника, на който е пожелан и да каже какво вършат. Може, несъмнено, да каже, че Народното събрание нищо няма да прави, посочи Свиленски.

Ваше право е да предложите, в случай че не желаете, другата седмица ще го предложим, съобщи соцдепутатът.

 

 

 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР