След като британските депутати отхвърлиха днес сделката за Брекзит за

...
След като британските депутати отхвърлиха днес сделката за Брекзит за
Коментари Харесай

Накъде върви Брекзит?

След като английските депутати отхвърлиха през днешния ден договорката за Брекзит за трети път, накъде върви процесът по излизането на Англия от Европейския съюз, пита Франс прес.

Възможни сюжети:

Брекзит без договорка на 12 април

Лондон има период до 12 април да направи на Европейския съюз различно предложение. В противоположен случай Англия ще излезе без договорка от блока на тази дата.
По този метод Англия би прекратила участието си в Европейски Съюз без временен интервал и без реализирано съглашение за бъдещите връзки сред нея и блока. Този сюжет основава опасения измежду икономическите среди.

Дългосрочно отсрочване на Брекзит

Лидерите на Европейския съюз обявиха за опцията Брекзит да бъде отсрочен дълготрайно, в случай че договорката за Брекзит бъде отхвърлена и при изискване, че в това време настъпи някаква огромна смяна.

Тереза Мей сподели в сряда, че тя няма да е министър председател при възможни нови договаряния с Брюксел. Именно това може да се окаже желаната от Европейски Съюз смяна, защото ново държавно управление на Консервативната партия с нови хрумвания ще може да стартира изначало договарянията с Европейския съюз.

Дългосрочното отсрочване на Брекзит може да продължи най-малко до края на тази година, предизвести Европейската комисия. При този вид се подразбира, че Англия ще взе участие в изборите за Европейски парламент през май.

Предсрочни избори

Друг вероятен сюжет е промяна на държавното управление във Англия след производство на предварителни избори. Те могат да бъдат създадени, в случай че Народното събрание и държавното управление не съумеят да реализират съглашение за осъществяването на Брекзит. До сходни избори може да се стигне след избор на съмнение към държавното управление на Тереза Мей.

Без Брекзит

Сценарият за отменяне на Брекзит, на който се опълчва Тереза Мей, не може да бъде изключен поради хаоса във Англия.

Според Съда на Европейския съюз Англия може сама да анулира Брекзит, за което не е нужно утвърждението на останалите страни членки на Европейски Съюз.

Подобно решение обаче изисква производство на нови избори във Англия или втори референдум за Брекзит, отбелязва Франс прес.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР