След като бившият главен прокурор Иван Гешев обяви днес, че

...
След като бившият главен прокурор Иван Гешев обяви днес, че
Коментари Харесай

Само в Lupa.bg: Гешев взема спонсорите на Цветанов за новата си партия?

След като някогашният основен прокурор Иван Гешев разгласи през днешния ден, че напуща правосъдната система, той най-вероятно ще се втурне в политиката. Това надали е изненада за някого, защото конференциите, които правеше след завръщането си от Съединени американски щати, загатваха за бъдещите му проекти. Според източници на Lupa.bg ексмагистратът ще прави партия сходна на Републиканци за България на Цветан Цветанов.



Очаква се, Гешев да употребява американските спонсори и настойници на някогашния вътрешен министър. В подмяна той ще „ изкоренява нездравословното съветско въздействие ”, с което се бореше и като основен прокурор.

  „ Професионалният път на Гешев и Цветанов се развиват по подобен метод. Цветанов си потегли от ГЕРБ след посещаване в Съединени американски щати през 2019 година, Гешев се разделя от поста си също след аудиенция в Щатите. И двамата може да употребяват едни и същи спонсори, като даже някогашният обвинител №1 е допустимо да постави ръка на локалните структури на Цветанов ”, настояват нашите източници.

Републиканци за България участваха на парламентарните избори през април и юли 2021 година На първия избор получиха 42057, а на втория – едвам 8 546 гласа. При тези ниски резултати Цветанов отхвърли да се бори за място в Народното събрание.

Съдбата на бъдещия план на Гешев евентуално ще бъда същата като „ Републиканци за България ”.  Стартът ще бъде гръмък и зрелищен, а краят спокоен.

На 12 юни Висш съдебен съвет уволни Иван Гешев като основен прокурор поради уронване на престижа на правосъдната власт с изказването си за  " политическия боклук в Народното събрание ". Миналата седмица президентът Румен Радев удостовери с декрет решението на Висш съдебен съвет за преустановяване пълномощията му. Днес Гешев изиска от Висш съдебен съвет да бъде освободен и като прокурор.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР