След като бетонов къс се срути от сграда в понеделник

...
След като бетонов къс се срути от сграда в понеделник
Коментари Харесай

Предстои да се направи оглед на всички опасни сгради в центъра на столицата

След като бетонов пай се срути от постройка в понеделник в центъра на София, се повдигна въпросът по какъв начин се управлява поддържането на старите постройки. Инцидентът сe е развил на ъгъла на улиците " 6-ти септември " и " Граф Игнатиев ". Части от фасадата сападнали минути след като служители на близката аптека са прекосявали. Няма ранени жители. 

" Проблеми със постройката имаше още по време на ремонтирането на улицата. Беше употребена доста тежка техника. Възможно е мощните трептения да са причина за случая. Сградата е издигната през 1955 година, само че е солидна и здрава ", съобщи домоуправителят на постройката Кирил Кирилов пред камерите на Нова телевизия. 

" Предстои да се направи оглед на всички рискови здания в центъра на столицата ", разкри Красимир Димитров от Столична община.  " Когато ние пристигнахме, мазилка беше паднала единствено от третия етаж. Направихме оглед и на другите етажи. На втория махнахме мазилката, тъй като тя беше напукана и имаше огромен късмет  да се срути ", допълни той
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР