След като бетонов къс се срути от сграда в понеделник

...
След като бетонов къс се срути от сграда в понеделник
Коментари Харесай

Предстои да се направи оглед на всички опасни сгради в центъра на столицата

След като бетонов пай се срути от постройка в понеделник в центъра на София, се повдигна въпросът по какъв начин се управлява поддържането на старите здания. Инцидентът сe в развил на ъгъла на улиците "6-ти септември " и "Граф Игнатиев ". Части от фасадата са паднали минути откакто чиновници на близката аптека са прекосявали. Няма ранени жители.

"Проблеми със постройката имаше още по време на ремонтирането на улицата. Беше употребена доста тежка техника. Възможно е мощните трептения да са причина за случая. Сградата е издигната през 1955 година, само че е солидна и здрава ", съобщи домоуправителят на постройката Кирил Кирилов пред камерите на Нова телевизия.

"Предстои да се направи оглед на всички рискови здания в центъра на столицата ", разкри Красимир Димитров от Столична община.

"Когато ние пристигнахме, мазилка беше паднала единствено от третия етаж. Направихме оглед и на другите етажи. На втория махнахме мазилката, тъй като тя беше напукана и имаше огромен късмет да се срути ", добави той.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР