След като беше затворен за ремонт, продължил повече от две

...
След като беше затворен за ремонт, продължил повече от две
Коментари Харесай

Олимпийският музей в Пекин отвори врати след двугодишен ремонт

След като беше затворен за ремонт, траял повече от две години, Олимпийският музей в Пекин още веднъж отвори порти за гости тази събота. Музеят означи втората годишнина от провеждането на Зимните олимпийски игри в Пекин през 2022 година

Музеят е ситуиран на юг от Националния стадион, прочут като „ Птиче гнездо “. Културната институция е учредена през 2009 година и има обща повърхност от 26 000 квадратни метра. В нея са ситуирани повече от хиляда експонати, които показват наследството на Пекин като град хазаин на две олимпиади.

Президентът на Международния олимпийски комитет Томас Бах изрази най-хубавите си пожелания към китайския народ за идния Пролетен фестивал и сподели: „ Всички китайци могат да се гордеят с обстоятелството, че Пекин стана първият град в света хазаин на летни и на зимни издания на Олимпийските игри, вие сътворихте велика олимпийска история ".

„ Олимпийският музей ще бъде хазаин на поредност от изложения, както и просветителни, проучвателен и културни действия, които могат да подтикват туристическата и спортната промишленост. Пекин също по този начин ще ускори съдействието с МОК и други интернационалните организации за опазване на олимпийския дух ", съобщи заместник-кметът на Пекин Съма Хон.

По време на церемонията китайските спортисти Йе Цяобо, Дън Япин, Тун Уън, У Дадзин и Хан Сяопън подариха своите сбирки на музея. Сред даренията имаше хилки за тенис на маса, остриета от кънки за лед и ски.
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР