След като беше уволнена от ролята си, г-жа Брейвърман каза,

...
След като беше уволнена от ролята си, г-жа Брейвърман каза,
Коментари Харесай

Писмото на Суела Брейвърман до Риши Сунак изцяло - след като беше уволнена като министър на вътрешните работи

След като беше уволнена от ролята си, госпожа Брейвърман сподели, че ще каже " повече след време ".

И в остро писмо, оповестено във вторник следобяд, някогашният министър на вътрешните работи нападна досието на господин Сунак в държавното управление, обвинявайки го в „ изменничество “.

Това е цялото й писмо до премиера:

< p> Уважаеми министър-председател,

Благодаря Ви за телефонното позвъняване през вчерашния ден сутринта, в което ме помолихте да напусна държавното управление. Макар и разочароващо, това е най-хубавото.

За мен беше привилегията да послужвам като министър на вътрешните работи и да извършвам това, за което английският народ ни изпрати в Уестминстър.

Искам да благодаря на всички тези държавни чиновници, служители на реда, офицери от граничните сили и експерти по сигурността, с които съм работил и чиято отдаденост на публичната сигурност е за образец.

Гордея се с това, което постигнахме дружно: осъществяване на нашия манифест давам обещание да наема 20 000 нови полицейски чиновници и приемане на нови закони като Закона за публичния ред от 2023 година и Закона за националната сигурност от 2023 година Аз също управлявах стратегия за промяна: по отношение на антисоциалното държание, уволненията и стандартите на полицията, рационални линии на следствие, образование банди, закононарушения с нож, непрестъпни произшествия от ненавист и обезчестяване и тежки полови закононарушения.

И аз се гордея със стратегическите промени, които донесох за попречване, конкуренция, сериозна проведена престъпност и измами. Сигурен съм, че тази работа ще продължи с новия министерски екип.

Както знаете, одобрих предлагането ви да бъда министър на вътрешните работи през октомври 2022 година при избрани условия. Въпреки че бяхте отритнат от болшинството от членовете на партията по време на лятното съревнование за водачество и затова нямах персонален мандат да бъдете министър-председател, аз се съгласих да ви поддържа заради твърдите уверения, които ми дадохте по отношение на основни цели на политиката.

< p> Това бяха, наред с други неща:

1. Намаляване на цялостната законна миграция, както е посочено в манифеста от 2019 година посредством, inter alia, реформиране на маршрута за интернационалните студенти и увеличение на праговете на заплатите за работните визи;
2. Включете характерни клаузи „ без значение “ в новото законодателство за прекъсване на лодките, т.е. изключване на действието на Европейската спогодба за правата на индивида (ЕКПЧ), Закона за правата на индивида (HRA) и други интернационалните закони, които до момента попречиха напредъка по този въпрос; < br /> 3. Предоставяне на Протокола за Северна Ирландия и Законите за непокътнатото законодателство на Европейски Съюз в съществуващата им тогава форма и график:
4. Издайте недвусмислени законови насоки за учебните заведения, които пазят биологичния пол, пазят пространствата за индивидуален секс и дават опция на родителите да знаят какво се преподава на децата им.

Това беше документ с ясни условия, с който се съгласихте през октомври 2022 година по време на втората ви лидерска акция. Вярвах ти. Общоприето е, че поддръжката ми беше главен фактор за спечелването на надпреварата за водачество и по този метод ви разреших да станете министър-председател.

В продължение на една година, като министър на вътрешните работи, ви изпратих голям брой писма по основни тематики съдържащи се в нашето съглашение, насочиха претенции да ги обсъдят с вас и вашия екип и показаха оферти за това по какъв начин можем да реализираме тези цели. Разработих правни препоръки, детайлности за разпоредбите и дейности, които да подхваща по тези проблеми. Това постоянно се посрещаше с двусмислие, неуважение и липса на интерес.

Вие очевидно и неведнъж не успяхте да извършите всяка една от тези основни политики. Или вашият характерен жанр на ръководство значи, че сте неспособни да го извършите. Или, както сигурно би трябвало да заключа в този момент, в никакъв случай не сте имали желание да спазвате обещанията си.

Това не са просто обичани мои ползи. Те са това, което обещахме на английския народ в нашия манифест от 2019 година, който докара до безапелационна победа. Те са това, за което хората гласоподаваха на референдума за Брекзит през 2016 година

Нашата договорка не беше просто заричане по време на вечеря, което да бъде отхвърлено, когато е комфортно, и отказано, когато бъде провокирано. Бях явен от първия ден, че в случай че не желаете да напуснете Европейски съд по правата на човека, методът за несъмнено и бързо реализиране на нашето партньорство с Руанда ще бъде да блокираме Европейска конвенция за правата на човека, HRA и всевъзможни други отговорности, които попречват способността ни да премахнем тези, които нямат право да бъде в Обединеното кралство. Нашата договорка категорично загатва „ без значение от клаузите “ в този смисъл.

Вашето отменяне на този път не беше просто изменничество на нашето съглашение, само че изменничество на вашето заричане към нацията, че ще извършите „ каквото е належащо ", с цел да спре лодките.

На всеки стадий от правосъдния развой предупреждавах вас и вашия екип да не допускате, че ще спечелим. Многократно ви призовавах да предприемете законодателни ограничения, които биха ни предпазили по-добре от опцията от проваляне.

Вие пренебрегнахте тези причини. Вместо това сте избрали пожелателно мислене като удобно одеяло, с цел да избегнете нуждата да вършиме сложни избори. Тази безнаказаност загуби време и остави страната в невъзможна позиция.

Суела Брейвърман подцени въпросите на медиите, откакто беше уволнена като министър на вътрешните работи

Ако загубим във Върховния съд, резултат, който поредно съм твърдял би трябвало да сме готови, вие ще пропилеете година и акт на Народното събрание, единствено с цел да се върнете на изходна точка.

По-лошо от това, магическото ви мислене - вярата, че можете, ще ви проправи път през това без да огорчавате учтивото мнение значи, че не сте съумели да подготвите какъвто и да е меродавен „ План Б “.

Писах ви неведнъж, като описах какво би включвал един меродавен проект Б и изясних, че в случай че не преследвайте тези оферти, при положение на проваляне няма вяра за полети от тази страна на избори. Не получих отговор от вас.

Мога единствено да допускам, че това е по този начин, тъй като нямате вкус да вършиме това, което е належащо, и затова нямате същинско желание да извършите обещанието си към английския народ.

Ако, въпреки това, спечелим във Върховния съд, заради компромисите, за които настояхте в Закона за незаконната миграция, държавното управление ще се бори да реализира партньорството ни с Руанда по метода, по който обществеността чака. Законът надалеч не е предпазен против правосъдно оборване.

Хората няма да бъдат премахвани толкоз бързо, колкото в началото предложих. Средният просител ще има право на месеци развой, оборване и обжалване. Вашето гледище, че напътствията по Правило 39 са обвързващи в интернационалното право - против възгледите на водещи адвокати, както е изложено в Камарата на лордовете, ще ни направи уязвими да бъдем осуетени още веднъж от Съда в Страсбург.

Друга причина за отчаяние – и подтекстът на неотдавнашната ми публикация в The Times – беше вашият крах да се справите с предизвикването, сложено от все по-злобния антисемитизъм и екстремизъм, демонстрирани по нашите улици след терористичните зверства на Хамас от 7 октомври.

Станах пресипнал, призовавайки ви да обмислите законодателство за възбрана на маршовете на омразата и да помогнете за прекъсване на възходящата вълна от расизъм, заплашване и прослава на тероризма, заплашващи сплотеността на общността. Англия е в повратна точка в нашата история и е изправена пред опасност от радикализация и екстремизъм по метод, невъобразим от 20 години.

С страдание би трябвало да кажа, че вашият отговор беше нерешителен, слаб и липсваше в лидерски качества, от които тази страна се нуждае. Вместо да признае изцяло сериозността на тази опасност, вашият екип не беше склонен с мен седмици наред, че законът би трябвало да бъде изменен.

Както по толкоз доста други въпроси, вие се опитахте да отложите сложните решения, с цел да минимизирате политическия риск за себе си. По този метод вие увеличихте доста действителния риск, който тези маршове съставляват за всички останали.

През октомври предходната година ви се даде опция да ръководите страната ни. Да служиш е привилегия и не трябва да одобряваме за даденост. Службата изисква храброст и мислене за общото богатство. Не става въпрос заемането на офиса като самоцел.

Някой би трябвало да бъде почтен: проектът ви не работи, претърпяхме рекордни провали на изборите, нулирането ви се провали и времето ни изтича. Трябва незабавно да измененията курса.

Може да не постоянно съм намирал верните думи, само че постоянно съм се стремял да дам глас на тихото болшинство, което ни поддържа през 2019 година Постарах се да бъда почтен и правилен на хората, които ни слагат в тези привилегировани позиции.

Аз, несъмнено, ще продължа да поддържам държавното управление в преследването на политики, които са в сходство с достоверния закостенял дневен ред.

С почитание,
Suella Braverman
Rt Hon Suella Braverman KC MP
Член на Народното събрание от Fareham

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР