След като беше спрян за поръчки в Европа почти цяла

...
След като беше спрян за поръчки в Европа почти цяла
Коментари Харесай

Suzuki Jimny се превърна в товарен офроудър

След като беше спрян за поръчки в Европа съвсем цяла година, в този момент Suzuki Jimny се завърна на Стария континент, преоборудван в лекотоварен модел. Наскоро паметният японски всъдеход пристигна у нас като двуместен товарен модел, наименуван LCV, който резервира чистокръвната си офроуд идентичност и прибавя практично място за багаж. Автентичният модел остана правилен на философията да бъде маневрен в града и непостижим отвън пътя, която го направи толкоз харесван и издирван в Европа.



Първите доставки на Suzuki Jimny LCV към този момент започнаха, а дилърите на марката у нас споделят, че ползата към модела е доста огромен. Цената на новото Suzuki Jimny LCV е 41 790 лв. с Данък добавена стойност, като автомобилът може да употребява данъчен заем. Освен това има и спомагателен бонус от 2000 лв. при предаване на остарял автомобил за преработване.



За наслада на почитателите, новото Suzuki Jimny LCV резервира своя емблематичен и обаятелен външен тип с ръбести форми с кръгли фарове и решетка с отвесни отвори. Долната част на каросерията е покрита с черни защитни панели. Резервното колело към момента е прикрепено към багажната врата, а присъщите задни светлини са вградени ниско в бронята. Дължината на новото Suzuki Jimny LCV е 3,65 метра, широчината е 1,65 метра, височината е 1,72 метра, а междуосието – 2,25 метра. Рамата е съществено подсилена, само че все пак тежестта на всъдехода е едвам 1090 кг.



Интериорът на новото Suzuki Jimny LCV значително се резервира, само че към този момент няма задни седалки. Материалите в салона са положителни, пластмасата е твърда, само че устойчива на изхабяване. Воланът е с три спици. Приборите са ситуирани в обособени кладенци и са разграничени от екрана на бордовия компютър. Бутоните на аудиосистемата и климатичната апаратура са малко и огромни, с цел да могат елементарно да се натискат даже с ръкавици. Кормилната колона на Suzuki Jimny LCV се контролира единствено по височина. Предните седалки са комфортни и имат необятен обсег от контролиране. Педалите обаче са тесни.



Позицията на седене зад кормилото е доста висока, което дружно с тънките стойки на покрива обезпечава добра видимост. В задната част салонът предлага забележителна смяна, като обезпечава обилно място за багаж. Товарното пространство с потенциал 863 литра е отделено от купето посредством черна железна защитна решетка. Вратата за достъп до багажника се отваря встрани, а отворът е доста по-широк. По този метод с колата могат да се транспортират огромни предмети, домакински любим или ловни кучета.



Новото двуместно Suzuki Jimny LCV се трансформира в най-достъпният високопроходим лекотоварен автомобил. Моделът се предлага единствено в една версия GL, която включва богато серийно съоръжение – климатик, аудиосистема с ръководство от бутони на кормилото, електрически прозорци, отопляеми седалки, USB порт в централната подпора, Bluetooth, автоматизирани светлини с функционалност за автоматизирано превключване на дългите светлини, круиз надзор с ограничител на скоростта, помощник при тръгване по надолнище и система за надзор при втурване по надолнище.

Оборудването за сигурност включва две въздушни възглавници за лидера и пасажера до него, система за автоматизирано прекъсване, електронна стабилизираща система, предизвестие за овакантяване на лентата, система за различаване на пътните знаци, технология за разкриване на умората на лидера, система за следена на налягането в гумите и други.



За задвижването на новото Suzuki Jimny LCV в Европа се предлага само 1,5-литровият 4-цилиндров бензинов мотор с променливи етапи на газоразпределение, смесен с 5-степенна механична скоростна кутия. Мощността на мотора е 102 к.с. при 6000 об/мин. Максималният въртящ миг от 130 Нм е разполагаем при 4000 об/мин.

Затова в случай че желаете японския всъдеход да се движи пъргаво, би трябвало да държите мотора във високи обороти. Тогава обаче той става гръмък, а потреблението на гориво се усилва. Средният разход на гориво е 7,7 л/100 км. Ускорението от 0 до 100 км/ч лишава 12,6 секунди. Максималната скорост от 145 км/ч разрешава да карате в лявата лента на автомагистралата, само че липсва 6-а предавка качва оборотите и разхода на гориво.
Проходим отвън пътя с огромен луфт и 4х4
Новото Suzuki Jimny LCV резервира своите потвърдени качества на офроуд като крепко шаси, греда с триточково неподвижно закрепяне със спираловидни пружини, огромни ъгли на превъзмогване и система за задвижване на четирите колела AllGrip Pro AWD. Компактният всъдеход остава правилен на своите правила и се усеща най-добре на офроуда. Новото Jimny LCV общоприетоо е оборудвано със система за задвижване на всички колела с понижаващи предавки 4L, има и помощник за помощ при стръмно втурване.



Пътният луфт е 210 мм, предният ъгъл на офанзива е 37 градуса, задният - 49 градуса, а ъгълът на рампата сред осите е 28 градуса. Компактният всъдеход се оправя чевръсто на тежък офроуд и показва отлична проходимост. Моделът разполага с машинален лост за режимите на раздатъчната кутия, който се намира на тунела сред предните седалки. Има и машинален блокаж сред двете оси 4H, с помощта на което дребният всъдеход преодолява и най-трудните терени.



Въпреки че е същински всъдеход отвън пътя, новото Suzuki Jimny LCV се държи доста обичайно и на асфалт. Воланът е относително прецизен, само че не доста пряк. Диаметърът на завой е единствено 9,8 метра, тъй че Jimny LCV маневрира чудесно в тесните градски улици. Окачването е доста по-меко, тъй че пътуването с Jimny LCV е по-комфортно. Високият автомобил обаче се наклонява осезаемо в завоите.
Технически характеристики
Suzuki Jimny LCV 1.5 VVT AllGrip Pro AWD

1,5-литров 4-цилиндров бензинов мотор

5-степенна механична скоростна кутия

102 к.с. оптималната мощ при 6000 об/мин

130 Нм оптимален въртящ миг при 4000 об/мин

12,6 секунди ускоряване от 0 до 100 км/ч

145 км/ч оптималната скорост

7,7 л/100 км междинен разход на бензин

173 г/км излъчвания на СО2

41 790 лв. цена на модела

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР