След като беше одобрен от Министерски съвет, проектът на Стратегическия

...
След като беше одобрен от Министерски съвет, проектът на Стратегическия
Коментари Харесай

Министерство на земеделието предаде на ЕК Стратегическия план на България по ОСП

След като беше утвърден от Министерски съвет, планът на Стратегическия проект на България по Общата селскостопанската политика (2023-2027) през днешния ден беше предаден от министъра на земеделието доктор Иван Иванов на Европейската комисия.

С него управлението на Министерството на земеделието цели осъществяване на няколко съществени целта – стимулиране на потреблението на български качествени и конкурентоспособни артикули на налични цени, поощряване на българските аграрни производители, тъй че те да бъдат конкурентоспособни на европейските пазари и ориентиране на средства към развиването на селските региони.

Проектът на Стратегическия проект за първи път слага страната ни като пълноправен европейски сътрудник в Общата селскостопанска политика. Бяха утвърдени 60% вместо 15% национално съфинансиране за развиване на селските региони за освен компенсиране на пониженото финансиране от Европейски аграрни фонд за развиване на селските региони, само че и за вложение в земеделието и напредък на стопанската система.

С този проект държавното управление на България демонстрира за първи път, че българското земеделие е приоритет на изпълнителната власт.

Проектът на стратегическия проект, който възлиза на над 8 милиарда евро, е направен с присъединяване на земеделския бранш, в негов интерес и ще бъде разпределян заслужено, тъй че да няма опълчване на браншове.

Преди да получи утвърждението на Европейска комисия на своя Стратегически проект, страната ни, дружно с всички останали страни членки, ще получи мнения от страна на службите на Комисията, на които би трябвало да отговори. До края на годината всички стратегически проекти би трябвало да бъдат утвърдени и да стартира тяхното използване от 2023 г.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР