След като беше на лагер в продължение на два месеца

...
След като беше на лагер в продължение на два месеца
Коментари Харесай

Канада QAnon „кралица“ напуска селото, но не е отишла далеч

След като беше на лагер в продължение на два месеца в остаряло учебно заведение в малко канадско село, само- провъзгласена за „ кралица “ и нейният антураж са отпътували за плантация наоколо, макар че селяните се тормозят, че може да се върнат.

Присъствието на групата в Ричмаунд - село на към 150 души в югозападен Саскачеван - провокираха доста полицейско наличие, шумни митинги от локалните поданици и най-малко един арест.

Групата се управлява от Романа Дидуло, теоретик на конспирацията, въодушевен от QAnon.

Тя и нейните почитатели прекараха последните няколко години, пътувайки из Канада в кемпери и други транспортни средства.

През септември, откакто сред 15 и 25 членове се реалокираха в бившето учебно заведение, селяните организираха митинги, обикаляйки постройките с колите си и натискайки клаксони.

Селските управляващи неведнъж споделиха, че желаят групата да излезе, само че бяха възпрепятствани от обстоятелството, че учебното заведение е частна благосъстоятелност на един от поддръжниците на госпожа Дидуло. Настоящият притежател на постройката и земята, Рики Манц, беше задържан и упрекнат в нахлуване по време на свада през октомври.

Самопровъзгласилата се „ Кралица на Канада “ и нейната свита излъчваха онлайн всеки ден от учебното заведение, а предходната седмица селяни с остри очи видяха подпрян радиатор върху контейнер с пропан на фона на предаване онлайн.

Това беше допустимо нарушаване на противопожарния кодекс, което наложи посещаване за ревизия от локални управляващи. Инспекторите са били отхвърлени, сподели представител на селото пред BBC, само че в границите на един час групата се опакова и изнася.

Докладите споделят, че в началото са отишли ​​на изток, само че в този момент се счита, че са във плантация на запад от селото.

„ Радваме се, че ги няма, само че всички към момента са на ръба, ако се върнат “, сподели представителят на селото, поискал анонимност поименно от боязън от репресии от групата.

Г-жа Дидуло и нейните почитатели са заплашвали да екзекутират локални чиновници и преди този момент са отправяли закани против медицински експерти, публицисти и други.

Знаме, принадлежащо на групата, към момента се вее над учебното заведение във вторник, сподели представителят.

Експертите споделят, че локалните са загрижени са оправдани.

„ Те са доста потайни по отношение на това, което вършат, само че въпреки всичко ги е грижа какво се случва в Ричмаунд и приказват за завръщане “, споделя Кристин Сартески, професор в университета Чатъм в Питсбърг и специалист по екстремизма, който учи придвижването на госпожа Дидуло.

" Те са непредвидими в този миг... и тази непредсказуемост кара хората нервозен “, споделя тя.

„ Кралицата на Канада “

Г-жа Дидуло, 48 година, емигрира от Филипините в Канада като младеж. Тя сътвори няколко бизнеса, преди да образува периферна политическа партия през 2020 година

Групата е необикновен канадски отклонение на придвижването за суверенни жители - необятна сбирка от анти- държавни групи, които отхвърлят да заплащат налози и основават свои лични подправени правни системи и от време на време се срещат в Съединени американски щати.

В най-популярния си канал в Telegram тя издава укази на „ освободи “ нейните 34 000 почитатели от сметки и задължения. Указите обаче нямат силата на закон и няколко от нейните почитатели изгубиха домовете и транспортните си средства, откакто последваха нейния съвет.

Тя също по този начин популяризира теории на конспирацията против имунизирането и хрумвания, свързани с QAnon – широкообхватна, неоснователна доктрина, съгласно която някогашният президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп води загадка война против елитните поклонници на Сатаната педофили в държавното управление, бизнеса и медиите.

Групата на госпожа Дидуло взе участие в митингите „ Конвой на свободата “ в Отава при започване на 2022 година и предходната година се опита да арестува служители на реда в Питърбъро, Онтарио, като ги упрекна в „ закононарушения против човечеството “. Шестима нейни почитатели бяха задържани вместо това.

Кметът на Ричмаунд Брад Милър сподели пред локална радиостанция: „ Би било ужасно, в случай че успеем да ги изведем напряко от Саскачеван и поддържайте ги. "

Г-жа Дидуло и членовете на групата не дадоха отговор на известията на имейлите, посочени в нейните канали в Telegram.

 Community TV / ComTV.ca Бял полукамион с картонена табела Community TV / ComTV.ca Жителите на Richmound се пробваха да изгони почитателите на госпожа Дидуло Конспиративни теории QAnonCanada Свързани Още Начало Новини Спорт Бизнес Иновации КултураПътуване ЗемяВидеоНа живоBBC ShopBBC на други езициУсловия за използванеВсичко за BBC Политика за дискретност БисквиткиДостъпност ПомощСвържете се с BBCРекламирайте с насИзбор на реклами/ Не продавайте моята информация

Авторско право 2023 BBC. Всички права непокътнати. BBC не носи отговорност за наличието на външни уеб сайтове.

Условия за бета версията Като употребявате бета уеб страницата, вие се съгласявате, че това потребление е на ваш личен риск и знаете, че бета уеб сайтът може да включва известни или незнайни бъгове или неточности, че нямаме обвързване да предоставяме този Бета уебсайт против или гратис за какъвто и да е интервал от време, нито въобще да го вършим наличен, и че нищо в тези Условия за Бета или потреблението от Ваша страна на Бета Сайта не основава трудово правно отношение сред вас и нас. Бета уеб сайтът се дава на правилото „ както е “ и „ както е разполагаем “ и ние не ви даваме никаква гаранция от какъвто и да е тип, експлицитна или подразбираща се.

В при положение на несъгласие сред тези условия за бета версия и изискванията за потребление на BBC, тези условия за бета версия имат преимущество.

NewsWorldUKBusinessInnovationCulture
Източник: bbc.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР