След като беше на кораба Vera Su в района вече

...
След като беше на кораба Vera Su в района вече
Коментари Харесай

Вятър спря разтоварването на Vera Su преди да е започнало

След като беше на кораба Vera Su в региона към този момент има платформа с хидравлика. Трите надуваеми баржи , предоставени от Европейската организация за морска сигурност, също бяха пуснати на вода , заяви Българска национална телевизия.

В момента всичко е спряно , защото се сбъднаха най-лошите прогнози на експертите - излязъл е доста мощен югоизточен вятър, който е рисков за плавателния съд и би трябвало да се спрат всички интервенции, които бяха замислени по разтоварването на тора от борда му.

Синоптиците чакат на следващия ден ново утежняване на времето с доста мощен вятър.

Цялата подготовка на интервенцията по разтоварването е протекла без проблем досега, само че поради утежняването на времето надали интервенцията ще продължи в околните дни .
 Концентрацията на амониев азот към Vera Su е 10 пъти над нормата
Концентрацията на амониев азот към Vera Su е 10 пъти над нормата

Анализите демонстрират и съществуване на нефтопродукти...

Развитието:

На 20 септември.

До 24 септември нямаше никакво деяние от страна на институциите.

На 24 септември Басейнова дирекция взе проби от морските води, резултатите от които бяха оповестени в понеделник с формулировката.

Също в петък, 24 септември, шефът на ИА " Морска администрация " разгласи, че и застрахователите и чакат нова реакция.

През уикенда, 25 и 26 септември, а заплахите от задаващото се неприятно време и бурно море слагат в риск цялата екосистема и всяко едно закъснение може да е съдбовно.

Неделя, 26 септември, по избавяне на кораба.

В понеделник, 27 септември,, като към мястото бяха отправени кран и баржа., а машината за пакетиране на товара се скапе.

28 септември -, откакто бяха публикувани фрагменти, които демонстрират по какъв начин азотните торове се разпиляват в морето при претоварването им. По-късно денем от Министерство на околната среда и водите оповестиха, че не са разрешавали такива начини за претоварване.

На място. Шефът на " Морска администрация " призна, че.

Ден по-късно, на 29 септември, Христо Алексиев с претекст " сериозна некомпетентност " по освобождението на кораба Vera Su. Той посочи, че приоритет е спасяването на екипажа.

Извършено бе, което да го защищити от превръщане поради неприятното време.

На 2 октомври транспортният министър разгласи, че, откакто хамбарът е почнал да се цялостни с вода. Беше подхванато още едно подсилване.

По-рано денем от краткотрайния щаб оповестиха, че и чакат. Според ) не е намерено замърсяване към заседналия турски транспортен съд Vera SU, а Министерство на околната среда и водите стартира всекидневен мониторинг от 7 точки към кораба.

Министър Христо Алексиев е разговарял с представител на притежателя на кораба и заместник-ръководителя на задачата на Република Турция, господин Ерман Топчу. препоръчаната избавителна компания да работи единствено в случай че има написан детайлно и съответно проект.

На от кораба на сушата, а поради неприятното време сега български екипаж също не може да се качи, с цел да стартира подготовка за претоварване. Повдигнати са - на капитана и втория асистент на кораба, като те са и арестувани под стража.

След като на 9 октомври, министър Алексиев разгласи съмнението си, че турският притежател на кораба, с цел да може да се възползва от застраховка след потъването на кораба.

Първият водолазен оглед сподели, че, което значи, че на личен ход корабът не може да се придвижва, даже и да бъде освободен от скалите, и на процедура към този момент се води потънал. Същия ден от Министерство на околната среда и водите успокоиха, че в индикаторите на биологичанта среда.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР