След като беше дипломатически изолирана в ООН заради инвазията си

...
След като беше дипломатически изолирана в ООН заради инвазията си
Коментари Харесай

Висш европейски дипломат: Русия изглежда доволна от изолацията на САЩ в ООН заради Израел

След като беше дипломатически изолирана в Организация на обединените нации поради нашествието си в Украйна, в този момент Русия наподобява удовлетворена, че Съединени американски щати споделят същата орис поради поддръжката си за Израел и войната на еврейската страна против " Хамас " в линията Газа. Това съобщи Ройтерс, цитирайки върховен европейски посланик, поискал да резервира анонимност, осведоми Българска телеграфна агенция.

Повече от три четвърти от членовете на 193-членното Общо заседание на Организация на обединените нации поддържаха във вторник апела за неотложно филантропично прекъсване на огъня в продължаващия към този момент два месеца спор в Газа, откакто Съединени американски щати постановиха несъгласие на призоваваща за такова помирение резолюция в Съвета за сигурност единствено няколко дни по-рано.

" С ветото си американската страна на процедура даде позволение за убийства и в този момент носи цялата отговорност за всяка нова жертва на спора в Газа ", сподели непрекъснатият представител на Русия в организацията Василий Небензя пред Общото заседание на Организация на обединените нации след гласуването.

" Да споделят тази виновност с тях е нещо, което другите членове на Съвета за сигурност и страните членки на Организация на обединените нации като цяло не трябва да бъдат молени да вършат ", добави съветският посланик.

Резолюцията на Общото заседание, настояваща за преустановяване на огъня във войната сред Израел и " Хамас ", беше призната във вторник с голямо болшинство от 153 страни, до момента в който Съединени американски щати, Израел и още осем страни гласоподаваха срещу, а 23 страни се въздържаха.

" Сега те се любуват ", сподели изискал да остане неизвестен почитан европейски посланик за злорадството на Русия от това, че Съединени американски щати остават изолирани в Организация на обединените нации поради поддръжката им за Израел.

Преди гласуването американският президент Джо Байдън сподели, че Израел губи интернационална поддръжка за военната си акция за елиминиране на палестинската формация " Хамас " поради " безразборните си бомбардировки ".

Израел бомбардира Газа от въздуха, наложи обсада на анклава и предприе сухопътна интервенция в отговор на офанзивата на " Хамас " против еврейската страна на 7 октомври, при която съгласно израелски данни са били убити близо 1200 душа, а 240 са били взети за заложници. Министерството на здравеопазването на Газа заяви, че от началото на войната в анклава са били убити 18 608 и ранени 50 594 души.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР