След като бе спирана на два пъти заради обжалвания и

...
След като бе спирана на два пъти заради обжалвания и
Коментари Харесай

Столична община продължава да търси кой да разработи нова система за таксуване в градския транспорт

След като бе спирана на два пъти поради обжалвания и един път, с цел да се даде повече време за подготовка на участниците, публичната поръчка за 88 млн. лв. за новата система за таксуване в градския превоз в София още веднъж е в ход. Това заяви шефът на " Центъра градска подвижност " Христиан Петров, по време годишната конференция " Форум Градът ".

Новата система ще разрешава таксуване на база изминати километри или време за пътешестване, обединен билет за всички типове градски превоз в София, видеонаблюдение във всички транспортни средства. Системата също по този начин ще разрешава билетът за пътешестване с трен да се употребява и за градския превоз в столицата.

Обществената поръчка за системата бе оповестена през май, като изискванията й бяха обжалвани пред Комисията за защита на конкуренцията (КЗК), а по-късно и пред Върховен административен съд. Преди решението на Комисия за защита на конкуренцията да бъде обжалвано, от " Център за градска подвижност " стопираха поръчката, с цел да се даде повече време на участниците да приготвят документите си за присъединяване.

По думите на Петров решенията по обжалванията и на двете инстанции са били в интерес на общинското сдружение и търгът е пуснат още веднъж, като срокът за подаване на документи изтича на 20 ноември.

Предвидената стойност на новата система е 78 млн. лева, като спомагателните 10 млн. лева са заложени за развиването на нови типове заплащане, които биха могли да се появят в бъдеще. Общинското сдружение ще изплаща новата услуга на равни вноски в продължение на 10 години.

Петров регистрира и че всекидневно над 7 хиляди индивида употребяват новата услуга на уеб страницата на Центъра за градска подвижност, която пресмята най-бързия и комфортен маршрут за пътешестване с градски превоз в София. Тя беше пусната през септември, като част от актуализирания уебсайт на общинското сдружение. По думите на Петров скоро следва и инспекцията на разписанията, които са най-използваните услуги на уеб страницата, да бъде допустимо по " доста по-удобен и бърз метод ".
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР