След като баскетболния клуб Черно море – Тича“ събра спортисти

...
След като баскетболния клуб Черно море – Тича“ събра спортисти
Коментари Харесай

Николай Тодоров – Ник пита Община Варна: Трябва ли да докараме оркестри на сесията, за да увеличите парите за култура?

След като баскетболния клуб „ Черно море – Тича “ събра спортисти и почитатели в зала „ Пленарна “ и по този начин извоюва 300 хиляди лв. в допълнение финансиране от бюджета на Варна, свободните културни оператори предизвестиха, че могат да се чакат и митинги на създатели, поради незадоволително пари за тях във общинския фонд „ Култура “.

Както „ Петел “ към този момент писа, създатели и уредници на фестивали и културни пространства са недоволни, че средствата за техни планове не се покачват, само че за сметка на това част от средствата се насочват за финансиране на локални медии. По тази причина те желаеха 200 хиляди лв. в допълнение във фонда, с цел да не се постанова отпадането на креативен прояви.

Организаторът на фестивали и културни събития Николай Тодоров – Ник се изрече пред съветниците по тематиката и им изясни, че в бъдеще могат да усилят размера на фонд „ Култура “ с европейски средства по Плана за възобновяване и резистентност, който въпреки и още да не е признат, в един миг въпреки всичко ще проработи. Сравнявайки обстановката с тази на баскетболния клуб, той попита: „ Трябва ли да докараме тук оркестри, с цел да увеличите бюджета на фонда? “

Въпреки предизвестието на създателите и свободните културни оператори, че и те могат да стачкуват, както и формалното предложение от Демократична България за разпределяне на спомагателни 200 000 лв. за просвета, болшинството към ГЕРБ отхвърли корекцията.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР