„След като България е член на НАТО и след като

...
„След като България е член на НАТО и след като
Коментари Харесай

Борисов: След като България е в НАТО, Русия ни е противник

„ След като България е член на НАТО и откакто НАТО като главен съперник, боен, приема Русия, нашата отбранителна теория е ориентирана против тях”.

Това съобщи министър председателят Бойко Борисов след формалното разкриване на офис на Европейската капиталова банка в София.

Анализ: България може да е "троянски кон " на Русия в Европейски Съюз и НАТО

Вече публично Русия е зложелател номер едно на Съединени американски щати

„ Направих извънредно доста, с цел да излезе от дневния ред основаването на флотилия в Черно море”, продължи Борисов. „ Ние организираме сухопътни учения на всички места в Европа, както и в България, цяло лято. Така че в доктрината на НАТО главната опасност е Русия - това съм споделил, това написа в отчета, това го пишеше и предходната година”.

„ В същото време пък сме споделили, че би трябвало оптимално да работим добре, прагматично, с цел да имаме съветски туристи, с цел да има интерконектор с Русия за европейския газов хъб и да се борим дружно против тероризма”, акцентира Борисов.

„ За това, доколкото знам, и съветският основен прокурор идва на посещаване в България”, добави министър председателят. „ Така че в отчета военните са отразили това, което имаме като опасност, в случай че стане война, тъй като тогава България става цел, като член на НАТО и на всички това е ясно”.

„ В същото време би трябвало да работим политически, дипломатично, следващата година по време на нашето Председателство да паднат глобите и да пада напрежението сред Европа и Русия”, сподели Борисов. „ Дали ще успеем- това е една доста комплицирана и непостижима за нас задача, само че ще опитаме”.

Премиерът уточни, че в случай че съветският президент Владимир Путин желае среща с него, „ тогава ще я получи”.

Скандал с Русия: Чайка, вън от Европа! Цацаров разяснява

Радев към Каракачанов: МиГ 29 не дават отговор на актуалните условия

Шведите отвърнаха на удара: „ Грипен” е най-модерният изтребител

Борисов добави, че служебното държавно управление, назначено от президента Радев не е трябвало да предрешава избора на военен изтребител. Според премиера отпадането от конкуренцията на американската оферта за използвани Ф-16 не е било належащо, той като предложенията са освен за остарели, само че и за нови бойни машини.

„ За 1 месец едно служебно държавно управление направи покупко-продажби за най-малко 3 милиарда 16 години се пазарим за изтребители, можеха да изчакат 16 дни. Дали сме на Народното събрание да ревизира дали това са единствените два изтребителя. Няма някой, който да каже, че един Ф-16 да речем или други самолети да не са също участници в този конкурс. Не са втора употреба, тъй като има и нови. Като са по-скъпи има едни „ Скорпион “ пък за 20 млн. евро. Защо не вземем тях?”, попита Борисов.

„ Отнасям се с огромно почитание към Румен Радев, само че той към този момент не е началник на Военновъздушни сили, а президент на всички българи”, добави министър председателят. „ Веднъж купувахме едни „ Спартан “-и без нищо, едни „ Кугър “-и без въоръжения. Мога да хвана бас, че „ Грипен “ са без въоръжение”.

За Борисов изтребителите не са най-важното нещо, от което се нуждае армията.

„ Съмнявам се, че „ Грипен” са най-хубавите изтребители. До изтребителите ли е опряла сега армията? Тези изтребители защо ни трябват сега? Първо ни би трябвало сухопътна техника. Такава ни е доктрината”, безапелационен е министър председателят.

„ Да забележим със 7 самолета каква защита толкоз ще се реализира в България, каква сигурност. Ще победят във въздушен пердах кои? Срещу кой ще ги надигнем? Тези изтребители кои други ще смъкват?”, попита той и акцентира, че има и по-важни неща като градежите на пътища, икономическия напредък, повдигането на пенсиите и учителските заплати.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР