След като Аюму Сасаки триумфира в надпреварата за Гран При

...
След като Аюму Сасаки триумфира в надпреварата за Гран При
Коментари Харесай

Японски триумф и в надпреварата от Moto2 в Австрия

След като Аюму Сасаки победи в конкуренцията за Гран При на Австрия в клас Moto3 по-рано през днешния ден, в този момент Ай Огура донесе втори успех за Страната на изгряващото слънце от спортния ден на „ Ред Бул Ринг “.

Пилотът на Хонда тийм Азия поведе още в старта на надпреварата в Moto2 и като се изключи доста пай интервал в самото начало, когато Алонсо Лопес го изпревари, той води на практика до финала. Другото изключение пристигна във финалните метри на конкуренцията, когато неговият съотборник Сомкиат Чантра го нападна в предпоследния завой.

Подобно на дуела сред Андреа Довициозо и Марк Маркес от старта в MotoGP през 2019 година обаче, Огура съумя да се шмугне отвътре на последната крива, с цел да стигне до своя втори успех за сезона. Втори остана Чантра, а подиума добави Джейк Диксън от отбора на Аспар.

Британецът се заслужи призовото класиране, откакто изпревари настоящия първенец в Moto3 Педро Акоста в последния бранш на надпреварата. Така Акоста приключи четвърти, а съотборникът му Аугусто Фернандес, който бе спечелил последните три старта в междинния клас, се подреди на петото място. 

Така той загуби първото място в генералното класиране, където новият лидер след успеха си през днешния ден е Огура, който има актив от 183 точки. Фернандес е втори със 182, а тройката добавя Челестино Вието, който има 156. Доскорошният водач в шампионата се движеше на третото място и бе подготвен да нападна Чантра, когато позволи непредизвикана неточност в третия завой на 17-та обиколка, която го извади от конкуренцията. За него това е общо четвърто отпадане от началото на сезона.

Битката за купата в Moto2 през 2022 година ще продължи след две седмици с конкуренцията за Гран При на Сан Марино на пистата „ Мизано “.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР