След като английската кралица приключи своя житейски път, погледите са

...
След като английската кралица приключи своя житейски път, погледите са
Коментари Харесай

Някои от по-тъмните тайни на крал Чарлз – от детството, проблемният брак до Савил и Епстийн

След като британската кралица завърши своя житейски път, погледите са ориентирани към принц или към този момент крал Чарлз. Любопитен факт е, че той схваща за наследството си на 9-годишна възраст, като на към 21 години ще показа пред камерите, че насладата му бързо била охладена, изключително откакто отговорностите почнали да идват една след друга. Историята обаче помни, че кралската персона има някои доста странни другарства, както и някои не толкоз положителни осъществявания. Очакванията от него са високи, а и няма по какъв начин да избягаме от обстоятелството, че колкото и краткотрайна памет да имат поданиците, някои детайлности не могат да се не помнят.

Един от огромните тръни в живота на Чарлз ще бъде точно принцеса Даяна. Същата имаше опцията не просто да се трансформира в светица, само че и постоянно да го преследва като сянка.

Още през цялото време се твърди, че Даяна в никакъв случай не е желала да бъде кралска персона. Двамата с принца имат връзки, които се трансформират в извънредно добра ниша за публицистите, преследвайки пиперливите вести. Наличието на толкоз напрежение ще накара самия Принц Филип – бащата на Чарлз, да се намеси и да му съобщи, че или ще се дами или ще би трябвало да бъде свален като евентуален претендент. Този напън дава резултат и Англия ще получи една от най-красивите, изискани и изключителни принцеси в историята.

Пресата се успокоява, стартира следващото глезене с копринени ръкавици, което ще разказва света като доста по-розов, само че това е единствено за погледите на елементарните фенове. В двореца, принцесата ще стартира да развива параноя. Постоянното чувство, че е следена и следена, стартира да се отразява на нервите ѝ. Чарлз също не е цвете за мирисане, някогашната обич в лицето на Камила продължава да гори. На втората сватбена подготовка, Даяна осъзнава, че е изтеглила една от късите клечки.

По думите на автобиографи, тя е плачела през целия път на назад. Меденият месец също се оказва проблематичен. Принцесата плаче в спалнята си, не идва на вечери с кралицата или фамилията, от време на време шокира всички и нарушава главният протокол. Често ще търси лекарите за помощ, тъй като страда от бодърствуване и даже губи тежестта си ден след ден. Според някои от по-приближените в двора, това са първите стъпки към възможното самонаряване и хранително разстройство.

Лекарската помощ не може да помогне и по още една причина, даже и да се предпишат медикаменти, Диана стартира да си мисли, че всички се пробват да я упояват непрекъснато. В една от биографиите на Даяна, написана от Андрю Мортън, принцесата е имала зад тила си меланхолия, един опит за самоубийство и няколко случая на други не толкоз красиви болести. Твърди се, че принцесата е признала всичко това. В следствие връзката се разрушава, а както знаем, когато идва новината за злополуката, Чарлз ще показа на един от най-близките си:

„ Сега ще обвинят мен, нали? “

Британският крал може да опише и някои не толкоз розови елементи от живота си. Неговият татко – принц Филип, взема решение да го изпрати в учебно заведение Гордънстоун, локализирано в Североизточна Шотландия. По мемоари на сегашния крал, мястото било повече от грубо. Първо го тормозили непрекъснато и второ, никой не му давал да спи, тъй като хъркал, а когато нарушавал спокойствието на останалите, постоянно имало някой, който да го халоса в дрямка. Самото учебно заведение е спартанско и не разрешава произволи, даже и на кралски особи. Всяка заран стартира с бягане, без значение от времето, съпроводено със леден душ.

Прозорците в стаите в никакъв случай не се затварят. Надеждата на принц Филип е била такава, че по този начин ще изкове един същински мъж. Не е ясно какъв брой е съумял да реализира това. През годините медиите ще се пробват да го показват като същински плейбой, който постоянно имал компания в леглото. Истината обаче е, че това е единствено облик, а години по-късно той ще отхвърли всичко. Има единствено един проблем, когато медиите схващат за аферата, а по-късно и за един телефонен диалог, в който Камила и Чарлз обменят любезности, съпроводени с малко повече полови мечти, кралицата бързо взема решение да накаже и двамата.

До средата на 2000 година не участва на място, където въпросната дама ще бъде, а също по този начин лимитира доста и принц Чарлз, който не може толкоз свободно да я вижда. Един доста специфичен удар в този случай е и обстоятелството, че принцът има за другар един от най-черните хора във Англия сега. Популярният радио водещ Джими Савил се оказва всекидневен консултант, който предлага най-различни препоръки на кралското семейство. В едно от всички писма, написано на 14 януари 1987 година ще се открие следната молба:

„ Може и да бъркам, само че ти си индивидът, който знае какво се случва. Това, което желая, е лист с рекомендации от теб. За да мога да стигне до тези елементи на страната, които другите към момента не са покорили. “

Само две години по-късно принцът ще стартира серия от събития и ще се демонстрира пред най-различни групи, които да покачат неговата известност и да дадат човешки облик. Коментарите са доста, само че един от главните обстоятелства в този случай е, че години наред Савил се пробва да стане рицър на нейно величество. Номиниран е неведнъж, само че в никакъв случай не получава купата, до момента в който най-сетне, в последните месеци от ръководството на Маргарет Тачър, номинацията ще мине и Джими Савил ще стане аристократ.

Единственият проблем в този случай е, че същият има досие и повече от 450 жертви ще посочат, че са били обект на полово принуждение от същия. Дали Савил е давал своите препоръки за отбрана, в никакъв случай няма да разберем, само че пък най-малко знаем с кого тъкмо е бил същински другар, а това води до още доста други специфични въпроси. Не е загадка за никого, че принц Андрю беше един от околните другари на Джефри Епстийн. Веднага след разкритието на тъмната страна на Епстийн, множеството хора съумяха да се дистанцират, само че ударите към короната бяха ориентирани напълно към принц Андрю.

Дела за полово принуждение имаше и към него, а това означаваше, че общественият живот в никакъв случай повече няма да бъде отворен за него. Кралската персона побърза да изясни какви са връзките, само че към този момент никой не искаше да го слуша, на 61 години, той публично се отхвърли от всички задължения към короната и потъна в давност. Единственият проблем е, че до момента в който той обясняваше, че в никакъв случай не е бил на празненствата на Епстийн, фрагменти демонстрират тъкмо противоположното. Този проблем беше най-сетне решен благодарение на Чарлз, който дава заем от 9 милиона $ за покриване на всички вреди по делото.

Кралицата също е помогнала за изплащането, само че пред медиите държи да означи, че не са употребявани никакви обществени средства. Плащането, най-малко съгласно някои от проверяващите, е с една единствена причина – Андрю да не отиде в съда, където да се наложи да дава отговор и на други въпроси. За мнозина това е добър метод да се избегне един по-голям обстрел, само че за други има задоволително въпроси, които остават отворени. Един от тях е отношението на Епстийн към кралската фамилия. Някогашният принц и в този момент крал на Англия – Чарлз ще би трябвало да прескача една доста висока летва, само че единствено времето ще покаже какво чака хората на острова, а и освен. 

   
Източник: chr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР