След категоричното решение на Националния съвет на ПП да не

...
След категоричното решение на Националния съвет на ПП да не
Коментари Харесай

Реакции на политическите сили след отказа на ПП да влизат в разговори с ГЕРБ

След безапелационното решение на Националния съвет на Политическа партия да не влизат в коалиция и диалози с ГЕРБ Бойко Борисов разгласи, че нищо не е изгубено, а похватът с контактни групи ще проработи. Борисов съобщи, че от Политическа партия или не са ги разбрали, или че се вършат на неразбрали.

ГЕРБ не демонстрират ангажимент към правилата господство на правото, самостоятелна правосъдна власт и битка с корупцията, което се съдържа в " евроатлантизма " настояват от " Демократична България ". Те следва да вземат решение каква позиция ще заемат по предлагането. " Възраждане " няма да поддържат ГЕРБ, подготвени са да вземат трети мандат и да предложат собствен кабинет.



Нищо не е изгубено, а похвата с контактни групи ще проработи - с тези думи водачът на ГЕРБ Бойко Борисов разяснява отводът на " Продължаваме промяната " да отиде на договарянията за сформиране на кабинет. Борисов прикани политическите водачи да се оттеглен, с цел да може контактната група да работи по-добре.

" Или не са ни разбрали или се вършат, че не са ни разбрали. Ние нито предлагаме коалиция, нито предлагаме каквато и да е форма на другарство отвън това, което е потребно за страната. Ако влезем по този начин разграничени и в Народното събрание, по какъв начин ще приемем бюджета? Асен Василев ще си приказва за нарастване на всичко без да има опция за това. Харесах на " Да, България " девиза или слогана - " Нека разсъдъкът да надделее ". Движение за права и свободи е партия, която във всичките неща, които изброиха през днешния ден от " Продължаваме промяната ", ще ги поддържа. И като ги поддържа, това коалиция ли ще бъде? Коалиция съм декларирал, че се прави единствено със сестрински партии от евроатлантическия блок ", сподели Борисов.



Според Борисов най-важната тематика, по която би трябвало има единение, е войната в Украйна. На второ място слага диверсификацията на газовите доставки.

" Народът сподели " Да " на ГЕРБ, само че не сподели ГЕРБ да ръководи самичък. Аз разбирам, че им е комфортно да ни приписват „ Възраждане “, само че ние по никакъв метод за разлика от Кирил и Асен, които настояват, аз не съм сигурен, само че те настояват, че намало значение какво мислят посолствата, а посолствата са директните избранници на политиката на съответната страна. Аз се преценявам с сътрудниците си - и в Брюксел, и във Вашингтон. За тях тематика номер едно е войната в Украйна и всичко друго от това са празни приказки ", сподели той.

" Демократчина България " занапред ще вземат решение каква позиция ще заемат по предлагането на ГЕРБ.

" Основно евроатлантическa полезност, към която може да се образува евроатлантическа коалиция, е върховенството на правото, самостоятелната правосъдна власт, битката с корупцията. За страдание ГЕРБ в нито една от тези съществени области и правила не са посочили ангажимент и не са посочили, че могат да работят с разбиране. Но за нас водещо е върховенството на правото, а освен етекитиране с такива термини като " евроатлантически " ", сподели

Атанас Славов - " Демократична България ":



ОБЕКТ
Лидерът на " Възраждане " Костадин Костадинов счита, че има опция една част от " Продължаваме промяната " да се отдели и да тръгне с ГЕРБ в името на евроатлантическите полезности.


СХР: Костадин Костадинов - ръководител на " Възраждане ":
Сега те споделят, че няма да одобряват предлагането на ГЕРБ, само че в последния миг, може да насочат те, когато при тях пристигна втория мандат. В последна сметка това желае от тях американското посолство - да сформират евроатлантическо държавно управление, тъй че тое ясно евроатлантическото държавно управление - ГЕРБ, Движение за права и свободи и Политическа партия дружно с Демократична България.


ОБЕКТ
Движение за права и свободи, Българска социалистическа партия и " Български напредък " не разясниха.

По тематиката работят: Милена Кирова, Вера Александрова
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР