След катастрофата вчера на бул. Дондуков, в която бяха ударени

...
След катастрофата вчера на бул. Дондуков, в която бяха ударени
Коментари Харесай

Спаси София настояват за спешни мерки за пътна безопасност по бул. Дондуков

След злополуката през вчерашния ден на бул. Дондуков, в която бяха ударени две ученички пред столична гимназия, от гражданската организация Спаси София се оповестиха за незабавно осъществяване на обещаните от кмета Фандъкова и зам.-кмета по превоз Евгени Крусев още през предходната година ограничения за пътна сигурност, които по този начин и не бяха имплементирани на новоремонтирания бул..
Катастрофата се случва откакто две коли (шофьорът на едната от тях е бил пиян) са се движили в трамвайното трасе и удрят децата на пешеходна пътека по неотдавна ремонтирания за над 7 милиона лв. сектор от бул. Дондуков, напомня БГНЕС.
От Спаси София изясняват, че тази злополука нямаше да се случи в случай че по булеварда бяха изпълнени препоръчаните от тях трамвайни ограничители, които щяха да създадат придвижването на колите върху трамвайното трасе невероятно. “От години по всевъзможни способи се борихме бул. Дондуков да се извърши с съвременни градоустройствени решения, които потвърдено и доста покачват пътната сигурност на всички участници в придвижването. Освен трамвайни ограничители, те включваха и спиркови острови, уширения на тротоарите, направляващи острови и предпочитано прекосяване на трамваите.” напомня Андрей Зографски. “Въпреки обещанията и колосалната цена, нищо от това не беше изпълнено. Получихме един фалшив ремонт и повече от същото - морално стар бул., изпълнен с технологии от 19 век” - добавя той.
Според Спаси София oсновна виновност за най-големия инфраструктурен неуспех на 2017г. имат кметът Йорданка Фандъкова и отрасловият зам.-кмет по превоза Евгени Крусев. Борис Бонев от гражданската организация напомня техни обещания, давани неведнъж както пред медиите, по този начин и по време на публичните разисквания, че ремонтираният бул. Дондуков ще включва всички утвърдени от специалисти и жители детайли. “Представителите на общината съзнателно подвеждаха жителите и най-после не извършиха нито едно свое заричане и с изключение на едни прахосани 7 милиона нищо друго не видяхме на “Дондуков”” - споделя Борис Бонев и добавя, че, “отговорността за тази злополука е отчасти и в ръководещите общината, защото неприятната инфраструктура убива”.
От гражданската организация са безапелационни, че още не е късно да бъдат изпълнени нужните детайли, с които комфортът и сигурността за всички по бул. Дондуков доста да бъдат нараснали. Затова те още в понеделник ще внесат в Столичната община следващото си стимулирано предложение за незабавното им осъществяване. Те приканват кмета и зам.-кмета на София за рационални и виновни дейности тъй като изпълненото до този миг не съставлява безвредна среда. “Тези усъвършенствания може да се изпълнят за няколко седмици още това лято”, настояват от Спаси София. Те слагат въпрос на кмета госпожа Фандъкова - учителка по специалност, какви ограничения ще предприеме, софиянци да не бъдат блъскани по пешеходни пътеки измежду бял ден. “Надяваме се тези причини да бъдат задоволителни за Крусев и Столичната община да не чака да се случи следващият случай или гибелта на някое дете, с цел да се вземат безапелационни и незабавни ограничения. За следващ път общината се постанова да “гаси пожар”, вместо да го предотврати”, приключват от организацията.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР