След катастрофата в София, в която загинаха 22-годишен мъж и

...
След катастрофата в София, в която загинаха 22-годишен мъж и
Коментари Харесай

Съседка на 18-годишния шофьор, убил двама младежи с колата си: Той е тих, кротък и възпитан

След злополуката в София, в която починаха 22-годишен мъж и 24-годишна жена, специалисти упорстват за промени и признават, че има пропуски в образованието на млади водачи.

Водачът, който опустоши двама пешеходци на столичния бул. „ Сливница ” - Адриан Антонов, е на 18 години. Получил е шофьорска брошура на 23-и февруари тази година, оповестява Нова телевизия, позовавайки сзе на свои източници. Веднага татко му му купил кола, описаха съседи им от квартал „ Гоце Делчев ”, където живее фамилията. Казват още, че младият водач бил спокоен, мирен и учтив.

Според автоинструктора Йонко Иванов бързото качване зад кормилото след взимането на брошура е голям проблем, който е довел до съдбовния случай. „ При състояние, че тези деца ги учим да минават с 30 км/ч, отговорността е на фамилията да не дава на този човек да се качи в 12 часа. Отговорността е на фамилията преди всичко ”, безапелационен е той.



Едно от предложенията на автоинстукторите е младите водачи да имат придружители през първата година. Идея, която от 2005 година до момента по този начин и не залегна в законите. От 1994 година в Германия има сходен закон, а статистиката е красноречива – 20% спад на тежките произшествия.

Пропуски има и в образованието, акцентира Иванов.

„ Две години ни лъжат, че ще има 28 полигона за рисково шофиране - на хлъзгаво, мокро и заледено. Къде са полигоните? Как този младеж ще се научи да стопира на мокро, няма по какъв начин да ги учим. Слагаме им найлони да стопират на него ”, призна инструкторът.

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР