След катастрофата със загинало дете в центъра на София снощи,

...
След катастрофата със загинало дете в центъра на София снощи,
Коментари Харесай

Обвиняват шофьора за престъпление с евентуална умисъл

След злополуката със починало дете в центъра на София нощес, прокуратурата ще повдигне обвинявания на водача за закононарушение с евентуален умисъл.

„ С нощи сътрудниците от Столична дирекция на вътрешните работи получават сигнал малко след 21:00 часа за ПТП в центъра на столицата с умряло лице. Веднага отиват екипи, които обработват местопроизшествието и с първото деяние по следствието, което е оглед на местопроизшествието, се стартират досъдебно произвеждане, което ще бъде водено от Столична дирекция на вътрешните работи и следено от Софийската градска прокуратура. Извършват се неотложните дейности, събират се материали, които през днешния ден бяха докладвани на дежурен прокурор от Софийската градска прокуратура, който след запознаване с тях реши, че са налице задоволително доказателства за привличане на лидера на лекия автомобил в качеството на обвинен – за причиняване на гибел след съзнателно нарушение на разпоредбите за придвижване по пътищата. Квалификацията на действието от субективна страна е, че това е станало при възможен предумисъл ”, съобщи заместител градският прокурор Иво Илиев.

Такова било и обвиняването за злополуката, при която почина Милен Цветков, както и за злополуката на Околовръстното шосе, при която почина френски жител, изясни още Илиев.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР