След катастрофата на частния турски самолет в Иран оцелели няма.

...
След катастрофата на частния турски самолет в Иран оцелели няма.
Коментари Харесай

Трагедията няма край! Намериха овъглените останки на Мина Башаран и приятелките ѝ, красавицата е трябвало да се омъжи на 28 март

След злополуката на частния турски аероплан в Иран оживели няма. Това заяви организация Фарс, базирайки се на ръководството за изключителни обстановки в страната.

В известието се споделя, че избавителните отряди са достигнали до мястото на злополуката. Там са били открити овъглените остатъци на 11 души – осем пасажери и тричленен екипаж. За установяването на самоличността им ще е нужен ДНК-анализ.

Трагедията се случи по-рано денем покрай град Шахр Корд в планинския регион в югозападната част на страната, на 400 километра от Техеран.

Самолетът, благосъстоятелност на турския капиталов фонд „ Башаран “, е летял от Шаржа в ОАЕ към Истанбул. Машината изчезна от радарите в 18:50 часа локално време. По информация на медии, самолетът се е забил в планината и е избухнал в пламъци.

На борда на машината се е намирала 28-годишната щерка на ръководителя на съвета на шефовете на „ Башаран “ Мина Башаран, която дружно с група приятелки се е прибирала от отмора в Емирствата. Предполага се, че в първокласния курорт Мина и приятелките ѝ са чествали моминското ѝ празненство. Мина е трябвало да мине под венчилото на 28 март.

Оказа се, че единствено дами са пътували в самолета. Пилотът Мелике Куввет е една от първите жени-пилоти в турските въоръжени сили. Останалите членове на екипажа също били дами. Но от централата на холдинга Башаран оповестиха, че те не били известени авансово за полета на самолета.

Превод и редакция: БЛИЦ


Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР