След кървавото меле в Баня, в което група цигани пребиха

...
След кървавото меле в Баня, в което група цигани пребиха
Коментари Харесай

От ВМРО-Карлово искат засилена охрана след циганското меле

След кървавото меле в Баня, в което група роми пребиха чиновници на горското стопанство при опит за попречване на противозаконна сеч, общинският консултант от Вътрешна македонска революционна организация – Разузнавателна служба на ФРГ в Карлово Светлозар Янков изпрати писмо до депутата от „ Обединени патриоти “ Александър Сиди. В писмото се упорства за незабавни ограничения за преустановяване на циганския тормоз в района, засилено полицейско наличие и откриване на полицейски сектори в проблематичните села в общината.

Община Карлово е една от най-големите по територия и население в България, като в това време в нея има цели села с преобладаващо циганско население. Случаите на обири, побои и убийства там са всекидневие, а това насажда етническа непоносимост и боязън у хората. Ето за какво от Вътрешна македонска революционна организация – Карлово са безапелационни, че е настъпил моментът за по-сериозни стъпки в посока отбрана ползите, живота и здравето на популацията в общината.

В писмото си Янков визира и казуса с противозаконните постройки. Той предлага за награждаване потърпевшите горски стражари, което ще подтиква тях и сътрудниците им да не си затварят очите при последващи такива нарушавания.

Александър Сиди от своя страна неотложно внесе запитване до вътрешния министър Валентин Радев с искане за точни и ясни отговори на повдигнатите от карловци въпроси.

Припомняме, че създателят на писмото до народния представител – Светлозар Янков, реагира с остра декларация след побоя в Баня и още тогава сложи на дневен ред тематиката за по-сериозна защита в общината.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР