След жестокия случай на насилие спрямо 18-годишното момиче от Стара

...
След жестокия случай на насилие спрямо 18-годишното момиче от Стара
Коментари Харесай

Политическите реакции след нападението над момичето с 400 шева

След жестокия случай на принуждение по отношение на 18-годишното момиче от Стара Загора, което е с 400 шева след нарязвания с макетен нож, не закъсняха и политическите реакции.

От държавното управление припомниха, че към този момент има признати промени в Закона за домашното принуждение и той единствено би трябвало да се съблюдава.

„ Възмущение, яд, недопустимост. Преди два месеца Законът за домашното принуждение не беше признат. Той през днешния ден към този момент е реалност. Законът, като подобен, е добре, че е признат. И с този случай виждаме, че е значимо осъществяването. Тези дейности освен да бъдат осъждани, само че и причинителите да си понасят наказванията ”, счита външният министър Мария Габриел.

" Не е човек, а звяр, който би трябвало да бъде наказан по най-строгия вероятен метод. С всички промени, които вършим, от ден на ден прокурори ще би трябвало да дават ясна отчетност за метода, по който движат тези каузи ", акцентира съпредседателят на ПП-ДБ Кирил Петков.

" Надявам се, че институциите ще се поправят. Това е колосален акт и реакцията на обществото може единствено да ме радва. Няма да вляза в разногласието кой е отговорен. Затова беше значимо да приемем закона за домашното принуждение, беше значимо да приемем измененията в Наказателния кодекс ". Това съобщи Бойко Борисов, представен от Българска национална телевизия.

По-рано от прокуратурата оповестиха " нулева приемливост към всички случаи на принуждение и хулигански прояви ". 

" Прокурорите с изключение на длъжностни лица са и български жители, които изцяло споделят мощния яд и дълбокото отвращение, което обществото показва от двата случая на неоправдана експанзия и нечовешка свирепост, проявени преди месец в Стара Загора и преди дни на плажа в Поморие. Не единствено, че сходни прояви на принуждение са неприемливи, само че те са и закононарушения, които следва да бъдат наказвани бързо и съответно, с цялата суровост на закона, с цел да е ясно, че всеки, който дръзне да направи нещо сходно, неизбежно ще понесе своята отговорност ", се показва в послание на и.ф. основен прокурор на Република България Борислав Сарафов, изпратено до медиите.

Двама са задържани поради момичето с 400 шева. Става въпрос за посочения за причинител на извънредно тежкото посягане и мъж, който е отправял закани към дамата, подала сигнал към NOVA за бруталното нахлуване.

NOVA беседва с юриста на посочения за причинител на похищението. Защитникът му изясни, че е арестуван по друго обвиняване - за закана с ликвидиране към потърпевшото момиче. " Той отхвърля да има такива закани. Досъдебното произвеждане за тази закана е формирано през вчерашния ден ", уточни Валентин Димитров. Според юриста информацията, че обвиненият се е опитвал да избяга и да напусне Стара Загора не е истина. " Снощи получихме призовки, донесоха ги в 1 ч. Задържан е, откакто е пътувал да се яви в районното ", разясни Димитров. И добави: " Категорично отхвърля да има каквото и да е било присъединяване ".
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР