След извършени констатации за изключително много невръчени наказателни постановления и

...
След извършени констатации за изключително много невръчени наказателни постановления и
Коментари Харесай

МВР: Гранична полиция прави справка за невръчени глоби, но не задържа документи

След осъществени констатации за извънредно доста невръчени наказателни постановления и електронни фишове за санкции, със заповед на заместник-директора на Главна дирекция " Гранична полиция " са дадени инструкции да се прави информация за невръчени електронни фишове на всички влизащи и напускащи страната български жители. Това оповестиха от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи. Целта на мярката е по-голяма събираемост на санкциите от осъществени нарушавания на Закона за придвижването по пътищата.

Категорично опровергаваме медийни изявления, в които се споделя, че персоналните документи на жители са били арестувани от " Гранична полиция ", до момента в който не заплатят санкциите си от пътни нарушавания, показват още от Министерство на вътрешните работи.

От ведомството припомнят, че след връчване на електронен фиш или наказателно разпореждане, санкцията може да се заплати в избран период, без това да се прави незабавно на граничния пункт. Опашки обаче са се образували заради желанието на жители да заплатят своите санкции незабавно.

С цел облекчение на пътния трафик по граничните контролно-пропускателни пунктове, заповедта за връчване на наказателни постановления и електронни фишове през почивните дни няма да се извършва. От 16 октомври действа системата за електронно връчване на фишове и наказателни постановления за нарушавания на Закона за придвижване по пътищата.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР