След извънредното заседание на представители на правителството и на службите

...
След извънредното заседание на представители на правителството и на службите
Коментари Харесай

Няма никаква непосредствена опасност за територията или гражданите на България: Денков

След изключителното съвещание на представители на държавното управление и на службите за сигурност във връзка събитията в Русия, министър-председателят Николай Денков съобщи, че няма никаква непосредствена заплаха за територията или жителите на България.

" Както знаете, през последните 24 часа има придвижване на войски, част от армията на Евгений Пригожин, потегли на север към Москва. В околните часове се чака да дойде към подстъпите на града. Затова направихме заседание с разследващите служби, с цел да получим информация, която не е общодостъпна ", означи след срещата проф. Денков.

" Няма никаква непосредствена заплаха за територията или жителите на България. В това отношение всички би трябвало да бъдат спокойни, няма нищо притеснително към този миг ", уточни министър председателят и добави:

" Има български жители на територията на Русия, като на днешната среща обсъдихме какви опасности има за тях, и по какъв начин бихме могли да им помогнем, в случай че обстановката излезе от досегашният й, относително спокоен, интервал ".

Премиерът Денков означи, че разследващите служби на нашите сътрудници в Европейски Съюз и НАТО подават информация по отношение на обстановката в Русия.

" Това, което е най-важно да се знае сега е, че военната колона на частната формация " Вагнер " се придвижва относително бързо, без да среща опозиция от военна позиция, като се изключи няколко случая. Очакваме да забележим какво ще се случи през идващите няколко часа, които ще предопределят развиването в идващите дни. Затова с разследващите служби имаме непрекъснат контакт и при ново развиване, ще дадем нови информации ", уточни акад. Денков.

От своя страна вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел показа ограниченията, които Министерство на външните работи към този момент е подхванало.

" Искам да потвърдя, че Министерство на външните работи следи с нараснало внимание обстановката в Руската Федерация. В непрестанен контакт сме с сътрудниците ни в Европейски Съюз и НАТО, както и с бългрското посолство в Москва. Коментираме развитията с оглед грижата за сигурността на българите на територията на Русия ", уточни Габирел.
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР