След извънредно заседание на председателски съвет, ГЕРБ успя да зачеркне

...
След извънредно заседание на председателски съвет, ГЕРБ успя да зачеркне
Коментари Харесай

ГЕРБ зачеркна милиона за Зографския манастир и Ал. Невски

След изключително съвещание на председателски съвет, ГЕРБ съумя да зачеркне отпуснатите нощес 1.1 млн. лева за ремонт на Зографския манастир в Атон и храм-паметника "Ал. Невски ". При поисканото прегласуване текстът беше отритнат. Финансовият министър Владислав Горанов обаче взе думата и се ангажира инвестицията в тези обекти да бъде осъществена, написа "Сега ".

Горанов дръпна тирада на депутатите, че законът за бюджета не е като другите и обособените правила са обвързани по математически метод. Това провокира гневни реплики в пленарната зала, че с цел да съблюдава параметрите на МФ, Народното събрание нарушава правилника си и Конституцията. Опозицията се засегна, че държавното управление зачертава пълномощията на депутатите, като не им разрешава да вършат промени в бюджета.

Парите бяха поискани от Българска социалистическа партия нощес и изненадващо минаха в пленарна зала. От това последва скандал, че сумата е записана в разноските, само че не и в приходите и няма от кое място да пристигна. Понеже опозицията прокара текста в бюджета на Министерския съвет, Менда Стоянова разгласи, че това ще остави институцията без пари. Българска социалистическа партия обаче заплаши, че в случай че текстът се подложи на трето гласоподаване, ще нападна бюджета в съда.

Малко преди 23 часа депутатите завършиха с гласуването и бюджет 2018 е дефинитивно признат след 18-часово пленарно съвещание през вчерашния ден и още 13 часа през днешния ден.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР