След изумително интересни мачове от предварителните групи на Евро 2018

...
След изумително интересни мачове от предварителните групи на Евро 2018
Коментари Харесай

Страхотни дербита във втората фаза на Евро 2018 по хандбал, вижте всички подробности

След удивително забавни мачове от предварителните групи на Евро 2018 по хандбал за мъже, в четвъртък вечер стартира борбата за място във финалната четворка. Шампионатът започва с 16 тима, само че четири от тях към този момент завършиха присъединяване си - Исландия, Австрия, Черна гора и изненадващо - Унгария. Останалите 12 отбора са разпределени в две групи по шест, а заелите първите две места във всяка от тях ще се класират за полуфиналите.

В първата фаза на шампионата, хазаин на който е Хърватия, видяхме хандбал от най-висока класа и трагични моменти, които вечно ще останат в историята на този спорт. Сред тях бяха:

- Един от най-скандалните хандбални мачове на Европейски финали за безконечни времена сред Словения и Германия
- Брилянтния метод, по който Швеция се съвзе от шокиращата загуба от Исландия в първия кръг, постигайки ефектен триумф на собствен ред против домакините
- Впечатляващите изяви на непобедения досега отбор на Македония
- Продължаващият маджарски призрачен сън против Испания
- Франция бе единственият тим, постигнал три победи в трите си срещи досега



За разлика от предходния кръг обаче, в този момент не всички сформира стартират битката с нулев актив от точки. Резултатите от към този момент изиграни мачове сред тимове, които още веднъж са в една група, се резервират и по този начин някои имат много съществено преимущество по отношение на други, които също попаднаха измежду най-хубавите 12 на шампионата в Хърватия.

В " Група 1 " се събраха тимовете от предварителни групи " А " и " В ". Швеция и международният първенец Франция започват с оптимален актив от 4 точки, следвани от Хърватия и Норвегия с по 2, а Сърбия и Беларус прескочиха във втората фаза с 0 точки. Всички срещи от групата ще се играят в " Арена Загреб " в хърватската столица, като още довечера сърбите излизат против норвежците, а домакините ще търсят наложителен триумф над Беларус.



" Група 2 " ще бъде извънредно забавна. Македонците влязоха в нея с максимален актив от 3 точки, а цели 4 тима са с по една по-малко. Това са постоянно вторият на европейски шампионати отбор на Испания (4 финала), златните олимпийски медалисти от Дания, актуалният европейски първенец Германия и другата приятна изненада досега - Чехия. На дъното на класирането все още е бронзовият медалист от Световното състезание през 2017 година Словения. Домакин на дуелите от тази група ще е " Вараждин Арена ", а във всяка вечер до 24 януари ни чакат ужасно завладяващи дербита, първите от които са по-късно през днешния ден: Германия - Чехия и Словения - Дания.



За момента водач при голмайсторите на шампионата е чехът Ондржей Здрахала, който е отбелязал 25 попадения. Той е следван от Кристиан Бьорнсен (Норвегия) и Уве Генсхаймер (Германия), които има по 21 гола на своята сметка.

Всички мачове от Екологичен потенциал по хандбал може да гледате директно или на запис изцяло гратис на ehftv.com
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР