След изтласкването на терористите от ИД от град Дейр ез-Зор

...
След изтласкването на терористите от ИД от град Дейр ез-Зор
Коментари Харесай

Сирийската армия плени 250 терористи на остров край Дейр ез-Зор

След изтласкването на терористите от ИД от град Дейр ез-Зор те се откриха на огромния остров (над 1 кв км) Хавиджа Кати в река Ефрат. Повече от месец стотици джихадисти се отбраняваха на острова, само че всяко нещо има край, оповестява slovodel.com. Преди седмица елитни подразделения на сирийския спецназ „ Силите на тигъра” започнаха интервенция по преодоляване на острова. Към вторник държавните сили взеха под надзор две трети от територията му. Терористите се изтеглиха в дребен жилищен квартал на брега и взеха локални поданици за заложници.

Предложиха на главатарите да се предадат и даже им дадоха обещание свободно прекосяване на територии на ИД, само че те уверено отхвърлиха всички оферти. Заради заложниците по острова не можеха да работят авиация и артилерия. Затова разпоредиха задачата на спецназа.

На Хавиджа Кати бяха изпратени „ Ловци на ИД”, написа slovodel.com. Малки щурмови групи се оправиха със съпротивата на джихадистите, които се пробваха да бягат с лодки, само че от брега ги посрещнаха картечници с огромен диаметър.

Част от терористите бяха убити, а 250 попаднаха в плен. Сега остров Хавиджа Кати напълно е под контрола на сирийската войска.

Превод и редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР