След изпращането на Гран При на Япония за 2019-а в

...
След изпращането на Гран При на Япония за 2019-а в
Коментари Харесай

Какво е нужно за Хамилтън да бъде коронясан още в Мексико?

След изпращането на Гран При на Япония за 2019-а в историята към този момент единствено двама водачи от Формула 1 могат да завоюват купата – това са съотборниците в Мерцедес Валтери Ботас и Люис Хамилтън. Британецът има 64 точки задатък при единствено 104 оставащи до края на сезона. Ако всичко се развие положително за него съществува сюжет, в който той няма да отсрочва празненствата повече.

Ето всички вероятни сюжети, които ще обезпечат предварително 6-ата международна купа в кариерата на 34-годишния Хамилтън:

- Победа на „ Аутодромо Ерманос Родригес” в интерес на британеца и спомагателна точка за най-бърза обиколка. Ако Хамилтън успее да събере тези 26 пункта, Ботас би трябвало да приключи най-малко трети, с цел да запази математическите си шансове за трофея.

- Победа за Хамилтън, само че без бонус точка за най-бърза обиколка. В този случай британецът печели, в случай че Ботас не приключи най-малко четвърти.

- Хамилтън приключва втори с или без най-бърза обиколка. В подобен случай Ботас може да запази шансове с най-малко 7-о място, което би му осигурило 6 точки за генералното класиране.

- Хамилтън приключва трети, с най-бърза обиколка. Ботас ще би трябвало да гони минимум 8-о място. Ако британецът не реализира най-бързия тур, тогава Ботас ще запази интригата с 9-ата позиция.

- Ако Хамилтън приключи четвърти или по-назад, той към този момент не може да завоюва купата в Мексико. Това значи, че ще би трябвало да изчака до Гран При на Съединени американски щати, когато ще направи нов опит.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР