След изминалата в петък в Брюксел среща на високо равнище

...
След изминалата в петък в Брюксел среща на високо равнище
Коментари Харесай

Corriere della sera разкри кои страни от ЕС, освен България, са поискали от Лондон доказателства за Скрипал преди да гонят руски дипломати

След миналата в петък в Брюксел среща на високо ниво на 28-те страни от Европейски Съюз канцлерът на Германия Ангела Меркел и президентът на Франция Емануел Макрон оповестиха, че в близки дни ще подхващат координирани ограничения против Русия. " Ние сме цялостни с решителност да действаме дружно ", цитира Меркел Corriere della Sera.

Изданието показва, че италианският президент Паоло Джентилони, въпреки и да е съдействал към " осъждането " на Кремъл, е помолил да не се стига до " ескалиране на спора " и да " не се затварят всички изходи за разговор с Русия ".

С внимание към оповестената " взаимност " се отнесоха също министър председателят на Испания Мариано Рахой, министър председателят на Кипър Никос Анастасидис, министър председателят на Гърция Алексис Ципрас и министър председателят на България Бойко Борисов.

" Всички те са защитили Путин и са помолили да се изчака до резултатите от следствието за произхода на нервнопаралитичния газ ", добавя Corriere della sera.

Англия към този момент даде мостри от отровното вещество на Организацията за възбрана на химичното оръжие, която би трябвало да се произнесе до две седмици.

В петък съветът по национална сигурност на президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп предложи от Съединени американски щати да бъдат изгонени съветски дипломати, само че не се показва техният брой. Тръмп би трябвало да вземе решение през идната седмица.

Превод БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР