След излизането на САЩ от Договора за ракетите със среден

...
След излизането на САЩ от Договора за ракетите със среден
Коментари Харесай

Инфраструктура за разполагане на руски ракети се подготвя в Куба

След излизането на Съединени американски щати от Договора за ракетите със междинен и дребен обхват на деяние и откровените изказвания на първите лица от Държавния департамент и Пентагона за това, че към този момент е оправдано американските ракети да бъдат ситуирани в Европа и Азиатско-Тихоокеанския район, Русия изцяло разумно се зае с контрамерки.

Главната «противоотрова», естествено, е ответното разполагане на сходни средства за поразяване в оптималната непосредственост до територията на Съединени американски щати — на отдалеченост, гарантираща поразяване, написа bgr.news-front.info.

Първа, в листата на страните, в които има опция да се разположат сходни ракети е Венецуела, чието държавно управление ще получи пълностоен боен «покрив» пред американските похищения.

Според доста специалисти, съглашението за взаимната обмяна на визити сред корабите на Русия и Боливарската република, подписано предходната седмица в Москва от министъра на защитата на Русия Сергей Шойгу и неговия венецуелски сътрудник Владимир Лопес, има директно отношение към тематиката.

Сега корабите на съветския ВМФ (и преди всичко с ракетно оръжие на борда си) ще получат законно право да се намират в пристанищата на Венецуела за безкрайно време. Така Русия ще успее да мине и без потребността да построява стационарни бази в тази неспокойна страна.

Втори номер в листата е Куба. Точно там сходни бази няма да са по никакъв начин непотребни.

И още веднъж съгласно осведомени източници, заемът от 38 милиона, наскоро отделени от Русия «за модернизацията на кубинската военна промишленост», в действителност ще бъде изхарчен не за превъоръжаването на кубинската войска (на нея просто могат да й подарят всяко оръжие, което е излишно за въоръжените сили на Русия), а за подготовката на площадки за съветските ракети.

Между другото, при тази обстановка става обяснима скромността на размерите на заема — за основаването на сходна инфраструктура за пусковите установки тази сума е повече от задоволителна.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР