След изключително сложна и продължителна хирургична интервенция в МБАЛ Света

...
След изключително сложна и продължителна хирургична интервенция в МБАЛ Света
Коментари Харесай

12-килограмов тумор извадиха от пациентка лекарите в МБАЛ “Света Марина“ в Плевен

След извънредно комплицирана и продължителна хирургична намеса в МБАЛ „ Света Марина “ – Плевен на 11.01.2017 година екипът на проф. доктор Григор Горчев и проф. доктор Славчо Томов сполучливо в профил голяма 12-килограмова туморна групировка от корема на 58-годишна пациентка от Ямбол, заяви Дарик, написа zarata.info.

Жената постъпва в болничното заведение с недоволства от болки и тежест в корема, гадене и повръщане. Съобщава на лекарите за мощно отичане на коремната област и внезапно увеличение на тежестта до 110 кг през последната една година. За консултация с гинеколог е ориентирана след профилактичен обзор при кардиолог, който посещава във връзка съпътстващи болести. Специалистът открива съществуването на огромна туморна групировка в региона на корема, което се удостоверява след томографско проучване. Установява се, че образуванието се намира в десния яйчник на пациентката и е с размери – диаметър 40 см. Екипът на чл.-кор. проф. Григор Горчев и проф. доктор Славчо Томов подхваща незабавна хирургическа намеса за премахване на групировката. Операцията е в допълнение усложнена от съществуването на наднормено тегло на пациентката, три цезарови разрези и пъпна херния. Професионализмът на лекарския екип е решителен за триумфа на хирургическата интервенция и през днешния ден пациентката се намира към този момент в положително общо положение, с естествени индикатори и е преносима. Специалистите-гинеколози от МБАЛ „ Света Марина “ – Плевен разясняват, че туморите на яйчниците са едни от най-често срещаните болести в гинекологичната процедура. Характерно за тях, обаче, е, че признаците в множеството случаи са подвеждащи, неспецифични и от общ темперамент. Често произтичат от гастро-интестиналния тракт и се демонстрират като отичане в коремната област, газове, повръщане, разстройства при уриниране и други В тази връзка, неслучайно експертите, които слагат диагнозата израстък на яйчника, не са гинеколози, а гастроентеролози, уролози или хирурзи. Ето за какво, гинеколозите предлагат на пациентите честа профилактика, без значение, че дамата е отвън фертилна възраст. В съответния случай пациентката с отстраненото голямо туморно обучение на яйчника е 58-годишна и не е посещавала гинеколог от три години. 

С професионалната си интервенция и последвалата сполучлива хирургическа намеса екипът на МБАЛ „ Света Марина “ – Плевен за следващ път потвърди, че разполага с първокласен запас от експерти, инсталация и благоприятни условия за ранна диагностика и хирургическо решение на необятен диапазон от гинекологични проблеми.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР