След изключителния успех на “Духът на Паганини” и “Духът на

...
След изключителния успех на “Духът на Паганини” и “Духът на
Коментари Харесай

Марио Хосен се завръща на българска сцена с голям спектакъл

След изключителния триумф на “Духът на Паганини” и “Духът на Орфей и Паганини”, виртуозният цигулар Марио Хосен се завръща на българска сцена с “Между два свята” - зрелищен концерт театър и международна премиера за произведения на Паганини, които ще чуем в достоверна версия онлайн за първи път след тяхното автентично осъществяване през 19 в.

Прероденият Паганини, както светът назовава Марио Хосен, ще застане “Между два свята” на 25 ноември в зала 1 на НДК.

“Програмата на новия ми театър, който ще бъде същинско музикално шоу, е самобитен конфликт на радикално противоположни светоусещания и подходи в класическата музика. С Адриан Йотикер, солисти артисти, балет и превъзходните музиканти на Камерата Орфика НМУ ще пресъздадем този конфликт със тайнственост и драматизъм - експресивното и демоничното против интимното и ангелското в музикалното обръщение. Спектакъл, показан по автентичен достоверен метод, който е насочен към актуалната аудитория, търсеща мощни усещания”, споделя маестро Хосен.

“Между два свята” дава обещание мощни страсти за феновете на класическата музика

и всички меломани, жадни да бъдат разчувствани от зрелищното и виртуозно осъществяване на гениални творби от огромни композитори. На сцената с Марио Хосен ще се качи швейцарският пианист Адриан Йотикер, който взе участие в неповторими балетни спектакли в оперите в Мюнхен и Цюрих с осъществяване на клавирните концерти на Шопен. Диригент на оркестъра Камерата Орфика (НБУ) ще бъде харизматичният Кристиан Шулц, шеф на Виенския симфоничен оркестър.

През 2019-та Марио Хосен е обвързван с българската сцена и аудитория повече от всеки път.

Освен визионер и солист на спектакъла “Между два свята”, тази година маестро Хосен е и музикален шеф на най-големия ни музикален фестивал и най-стария български фестивал въобще - “Варненско лято”.

Марио Хосен е световнопризнат реализатор и откривател на творчеството на Паганини. През 2018 година той направи звукозапис на няколко творби, които светът не беше чувал в оригинал от времето на самия Паганини. Световна премиера за част от тях ще бъде и концертът на маестро Хосен в София “Между два свята”. Паралелно с всичко това, най-старото Виенско музикално издателство Doblinger разгласи началото на огромен план, обвързван с издание на цялото творчество на Паганини за цигулка и оркестър, под редакцията точно на Марио Хосен.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР