След изключителна работа на хората от екипа за преговори, след

...
След изключителна работа на хората от екипа за преговори, след
Коментари Харесай

Борисов за допълнителните над 1 млн. ваксини за България: Радостна вест за цяла Европа, защото показва солидарност

След изключителна работа на хората от екипа за договаряния, след всичко това, което през последните дни направихме, несъмнено благодарността, която постоянно съм изказвал към Урсула фон дер Лайен, Шарл Мишел, само че в тази ситуация и на ръководителя сега на Европейския съвет Антонио Коща, благодаря Антонио, нощес няколко пъти говорихме, дружно споделихме радостната новина. Тя е радостна за цяла Европа, тъй като демонстрира взаимност. Тя демонстрира, че страните членки могат да се отхвърлят в интерес на една или друга страна, с цел да има взаимност и всички юни месец да минем 50-те проценета от имунизацията. Това съобщи министър председателят Бойко Борисов във видео, оповестено във фейсбук страницата му.

Благодаря на моите другари в Австрия, на Себастиан Курц, на моите сътрудници. 1 259 728 спомагателни дози за България в идващите месеци април, май, юни плюс тези които над 200 000 имаме сега, през вчерашния ден сме сложили 16 000 дози, посочи Борисов.

Ако имахме държавен глава сега, а не претендент за президент, не претендент за водач на една партия и изборите бяха с една седмица по-късно, виждате пикът на вълната към този момент е надолу, имунизираните стават повече от инфектираните, оздравелите доближават броя на инфектираните, щеше да е доста по-спокойно, нямаше да се постанова в такава рискова обстановка да приготвяме и машинното гласоподаване, да приготвяме и всички ограничения, да приготвяме и всичките тези решения, които взехме през днешния ден, сподели още министър председателят.
https://www.facebook.com/boyko.borissov.7/videos/3053663054861744
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР